شرکتها و موسسات و اشخاص حقیقی باید مالیات مربوط به عملکرد خود را در موعد مقرر پرداخت نمایند، در صورتی که این اشخاص تاخیری در پرداخت مالیات موضوع این قانون داشته باشند مشمول جرایم مقرر در این قانون می شوند.
بیشتر بخوانید:
شرکت خدمات مالیاتی در این مقاله سعی کرده است بخش مربوط به وصول مالیات اشخاص را به طور کلی توضیح دهد
طبق ماده ۲۱۰ قانون مالیات های مستقیم، هرگاه مودی مالیات قطعی شده خود را ظرف ۱۰ روز از تاریخ ابلاغ برگ قطعی پرداخت ننماید؛ اداره امور مالیاتی به موجب برگ اجرایی به او ابلاغ می کند ظرف یک ماه از تاریخ ابلاغ کلیه بدهی خود را بپردازد یا ترتیب پرداخت آن را به اداره امور مالیاتی بدهد.
در برگ اجرایی موضوع ماده ۲۱۰ قانون مالیات های مستقیم باید نوع و مبلغ مالیات، مدارک تشخیص قطعی بدهی، سال مالیاتی، مبلغ پرداخت شده قبلی و جریمه متعلق درج گردد..
موسسه مالیاتی پس از بررسی دستورالعمل 230/53338/د مربوط به نحوه وصول بدهی بدهکاران ترتیبات اجرایی وصول را به شرح زیر بیان می دارد:
1-پس از قطعیت بدهی ضمن تسریع در ابلاغ بدهی به مودی (حداکثر ظرف مدت یک هفته) در صورتی که مودی بدهکار است ظرف مهلت مقرر در ماده ۲۱۰ قانون مالیات های مستقیم جهت پرداخت یا ترتیب پرداخت اقدام لازم به عمل آید.
2-چنانچه مودی ظرف مهلت مقرر در ماده ۲۱۰ اقدام ننماید، در مواردی که امکان صدور سیستمی برگ اجرایی در پایان مهلت قانونی فراهم نشده است، حداکثر ظرف مهلت یک هفته برگ اجرایی صادر و ابلاغ گردد.
3-در صورتیکه مودی ظرف مهلت مقرر برگ اجرایی نسبت به پرداخت بدهی اقدام ننماید، برای وصول مطالبات با رعایت مقررات فصل نهم باب چهارم و مفاد آیین نامه ماده ۲۱۸ قانون مالیات های مستقیم از اموال مودی اعم از وجوه نقد، خودرو، املاک و... نزد خود یا اشخاص ثالث به عمل آید.
شرکت خدمات مالیاتی برای توقیف اموال طبق ماده ۲۱۱ اشاره می کند که به اندازه بدهی مودی اعم از اصل و جرایم متعلق به اضافه ۱۰ درصد بدهی از اموال منقول یا غیر منقول و مطالبات مودی توقیف خواهد شد.
دستور صدور توقیف و دستور اجرای آن به عهده اجرائیات اداره امور مالیاتی می باشد.
بیشتر بخوانید:
نکات طلایی مربوط به مالیات اشخاص حقوقی
همچنین طبق ماده ۲۱۲ قانون مالیات های مستقیم، توقیف اموال زیر ممنوع است:
1-دو سوم حقوق حقوق بگیران و سه چهارم حقوق بازنشستگی و وظیفه
2-لباس و اشیا و لوازمی که برای رفع حوائج ضروری مودی و افراد تحت تکفل او لازم است و همچنین آذوقه موجود و نفقه اشخاص واجب النفقه مودی
3-ابزار و آلات کشاورزی و صنعتی و وسایل کسب که برای تامین حداقل معیشت مودی لازم است
4-محل سکونت به قدر متعارف
برای کسب اطلاعات بیشتر راجع به موارد مربوط به وصول مالیات، با کارشناسان شرکت خدمات مالیاتی آینده سازان فراز کام در ارتباط باشید.
نوشته شده توسط موسسه خدمات مالیاتی آینده سازان فراز کام
برچسب ها : اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی اظهارنامه عملکرد مالیات مالیات بر درآمد خدمات مالیاتی موسسه مالیاتی
اگر به صورت ساده و انتزاعی به بحث حقوق و دستمزد و حسابداری حقوق و دستمزد توجه کنیم ، با یک مبادله ساده و انتزاعی روبرو هستیم. آقای ایزدی به عنوان یک شاغل، خدماتی را به یک کسب وکار ارائه میدهد. این خدمت میتواند صورتهای متفاوتی داشته باشد. شاید خدمات ممکن است به صورت یک بار و شاید ماهانه باشد. صاحب کسب وکار در ازای این خدمات، به آقای ایزدی پول یا اعتباری عرضه میدهد که تبدیل به حقوق و دستمزد میشود. فرآیند کار و دریافت حقوق و دستمزد این مبادله است
ادامه مطلبطراحی و اجرا سیستم کدینگ حسابداری در فرآیند و رویه حسابداری ، مالی بسیاربا اهمیت میباشد و طراحی و اجرای سیستم کدینگ حسابداری یک امر تخصصی میباشد و اگر به صورت درست و صحیح انجام نشود ، باعث بروز مشکلات و اشتباهات حسابداری میشود ولی اگر به صورت درست و صحیح انجام شود
ادامه مطلبشرکتهایی که نمیتوانند یا نمیخواهند به تعهدات قانونی خود در برابر اعتباردهندگان عمل کنند دو گزینه اصلی پیش رو دارند: انحلال یا تجدید ساختار مالی.
ادامه مطلب