با مطالعه مقاله بررسی مالیات بر ارث از دریچه قانون مواجه خواهید شد که درک مالیات بر ارث به هیچ عنوان کار سختی نیست و در سطح رفع نیازهای روزمره و درک کلیات مالیات بر ارث به نتیجه خواهید رسید.
مالیات بر ارث چیست؟
یکی از انواع مالیات که نام آن را باید دفعات شنیده باشید، مالیات بر ارث می باشد. در جهان به این نوع مالیات که یکی از انواع مالیات بر دارایی است توجه خاصی نسبت به آن صورت گرفته است، طبق قوانین مالیاتی ایران به مالیات بر ارث هم در کشور ما توجه خاصی صورت گرفته است.
توجه داشته باشید معمولا تا حدی برای اکثر افراد جامعه مباحث و موارد قانونی مالیات بر ارث به دلیل دشواری ها و پیچیدگی های کلی و جزئی نامفهوم می باشد، در این مقاله موسسه مالیاتی تمام نکات و مفاهیم گنگ مالیات بر ارث را تشریح خواهد کرد و با مطالعه مقاله بررسی مالیات بر ارث از دریچه قانون مواجه خواهید شد که درک مالیات بر ارث به هیچ عنوان کار سختی نیست و در سطح رفع نیازهای روزمره و درک کلیات مالیات بر ارث به نتیجه خواهید رسید.
قطعاً موسسه مالیاتی درک و دیدگاه تخصصی تر در این حوزه دارد برای کسب اطلاعات بیشتر ومشاوره مالیاتی با ما در ارتباط باشید.
موسسه مالیاتی آینده سازان فراز کام در این مقاله تلاش می کند تا مسئله مالیات بر ارث را به گونهای که برای تمام افراد جامعه قابل درک باشد تا شرح بدهد.
بیشتر بخوانید:
مالیات بر ارث چیست؟
مبحث مالیات بر ارث به دلیل اصلاحات قانونی سال 1394 تغییرات زیادی کرده است و از مجموع ۲۷ ماده قانونی قانون مالیاتهای مستقیم ۱۴ ماده قانونی به کلی حذف شدند. پس از این موضوع متوجه می شویم که دیدگاه و نظر قانون گذار نسبت به مسئله مالیات بر ارث تغییر کرده است. در قانون مالیاتهای مستقیم در چندین بند از باب دوم (مالیات بر دارایی) به آن پرداخته شده است.
در ادامه موسسه مالیاتی به پرسشهای زیر پاسخ می دهد.
۱. کدام اموال فرد شامل مالیات بر ارث می شوند؟
۲. طبق طبقه بندی وراث، میزان سهمی که هر یک از وراث باید از مالیات بر ارث بپردازند چگونه است؟
۳. معافیت های مالیات بر ارث چگونه است؟
۴. مالیات بر ارث چگونه محاسبه می شود؟
۵. مالیات بر ارث چگونه پرداخت یا مطالبه میشود؟
بیشتر بخوانید:
کدام اموال فرد شامل مالیات بر ارث میشوند؟
اولین پرسش مهمی که در حوزه مالیات بر ارث وجود دارد پرسش فوق است، طبق نظر موسسه مالیاتی بر مبنای ماده ۱۷ قانون مالیات های مستقیم موارد زیر شامل بر مالیات مستقیم خواهند شد:
۱. املاک متوفی
۲. سهام و سهم الشرکه متوفی
۳. انواع اموال دریایی، موتوری، هوایی، زمینی در تملک متوفی
۴. امتیازات قانونی و قانون مربوط به متوفی در اموال و حقوق مالی
۵. سپرده های بانکی و اوراق مشارکت مربوط به فرد متوفی
قانون گذار در ماده ۱۷ قانون مالیات مستقیم سعی میکند تا حیطه اموالی که شامل مالیات بر ارث میشوند را تشریح کند.
در پرسش های بعدی میزان مالیات کسر شده و نحوه کسر مالیات هر یک از اموال فوق را تشریح خواهیم کرد.
طبق طبقه بندی وراث، میزان سهمی که هر یک از وراث باید از مالیات بر ارث بپردازند چگونه است؟
دومین پرسش مهمی که در حوزه مالیات بر ارث وجود دارد پرسش فوق است، طبق نظر موسسه مالیاتی هدف از طبقه بندی و تفکیک وارثان، تفکیک میزان سهمی می باشد که هر یک از وراث باید مالیات بر ارث بپردازند. طبق نظر موسسه مالیاتی بر مبنای ماده ۱۸ قانون مالیات مستقیم سه طبقه از ارث برندگان معرفی خواهد شد که به صورت زیر است:
وارثان طبقه اول: والدین، همسر، فرزندان، نوه ها
وارثان طبقه دوم: پدربزرگ، برادر، خواهر، فرزندان آنها
وارثان طبقه سوم: دایی، خاله، عمو، عمه و فرزندان آنها
برای روشنی موضوع فوق به مثال زیر توجه کنید:
فرزند برادر متوفی، در صورت سهم بردن از متوفی، وارث طبقه دوم محسوب خواهد شد.
در صورتی که این سوال را به روشنی متوجه نشده اید توصیه می کنم تا با کارشناس مالیاتی موسسه مالیاتی آینده سازان فراز کام تماس بگیرید.
معافیت های مالیات بر ارث چگونه است؟
سومین پرسش مهمی که در حوزه مالیات بر ارث وجود دارد پرسش فوق است. طبق نظر موسسه مالیاتی قانون گذار در ماده ۲۴ قانون مالیاتهای مستقیم سعی می کند با معرفی و تشریح معافیت های مالیات بر ارث ماهیت آن را روشن کند.
توجه داشته باشید که طبق نظر موسسه مالیاتی آینده سازان فرازکامبه بیان دیگر در این بند می توانیم متوجه شویم که کدام یک از اموال متوفی شامل مالیات بر ارث نخواهند شد، لیست این اموال به شرح زیر است:
۱. اثاث خانه محل سکونت فرد متوفی_ اثاث البیت به بیانی ساده در واقع همان معنی وسایلی از منزل می باشد که وسیله گذران زندگی زوجین باشند.
برای جزئیات بیشتر می توانید از مشاوران مالی که در این زمینه فعالیت میکنند مشورت بگیرید.
مالیات بر ارث چگونه محاسبه می شود؟
چهارمین پرسش مهمی که در حوزه مالیات بر ارث وجود دارد پرسش فوق است، طبق نظر موسسه مالیاتی دو عامل در تعیین میزان مالیات موثر میباشد:
۱. نوع مالی که به ارث گذاشته شده است.
۲. نسبت وارث با متوفی
قانون گذار تلاش کرده است در ماده ۱۸ قانون مالیات مستقیم با طبقه بندی کردن وراث برای هر طبقه میزان مختلفی از مالیات را برای انواع مختلفی از ارث تعریف کند.
طبق نظر موسسه مالیاتی این پرسش مهم ترین پرسشی است که در مقاله مالیات بر ارث مطرح شده است.
توجه داشته باشید برای اموال و دارایی هایی که شامل هیچ کدام از موارد ذیل نمی شود و توسط فرد متوفی به ارث گذاشته شوند به شرح زیر است:
طبقه اول: ۱۰ درصد مالیات
طبقه دوم: ۲۰ درصد مالیات
طبقه سوم: ۴۰ درصد کل مال مورد نظر
طبق نظر قانون گذار محاسبه مالیات اموال متوفی به صورت زیر است:
در مورد مالیات بر ارث ملک متوفی به شرح زیر است:
طبقه اول وراث: ۷.۵ درصد کل مال
طبقه دوم وراث: ۱۵ درصد کل مال
طبقه سوم وراث: ۳۰ درصد کل مال
ملک متوفی شامل این مالیات شده و باید پرداخت شود.
در مورد مالیات بر ارث سهم های خارجی بورس به شرح زیر است:
طبقه اول وراث: ۶ درصد
طبقه دوم وراث: ۱۲ درصد
طبقه سوم وراث: ۲۴ درصد
در مورد مالیات بر ارث سهم های داخلی بورس به شرح زیر است:
طبقه اول وراث: ۰.۵ درصد
طبقه دوم وراث: ۱ درصد
طبقه سوم وراث: ۲ درصد
در مورد مالیات بر ارث اموال موتوری، زمینی، دریایی، هوایی به شرح زیر است:
طبقه اول وراث: ۲ درصد
طبقه دوم وراث: ۴ درصد
طبقه سوم وراث: ۸درصد
در مورد مالیات بر ارث سهام و سهمالشرکه به شرح زیر است:
طبقه اول وراث: ۶ درصد
طبقه دوم وراث: ۱۲ درصد
طبقه سوم وراث: ۲۴ درصد
محاسبه خواهد شد.
در مورد مالیات بر ارث اموالی که در قالب سپرده های بانکی هستند به شرح زیر است:
طبقه اول وراث: ۳ درصد
طبقه دوم وراث: ۶ درصد
طبقه سوم وراث: ۱۲ درصد
کل مال به ارث گذاشته شده است.
مالیات بر ارث چگونه پرداخت یا مطالبه میشود؟
پنجمین و مهمترین پرسشی که در حوزه مالیات بر ارث وجود دارد پرسش فوق است.
نکته مهم و ضروری این است که الزام به پرداخت مالیات بر ارث از موقعی ایجاد خواهد شد که اموال به ارث گذاشته شده به انحصار وارثان درآید؛ از دیدگاه قانون گذار تنها اموالی که به انحصار وارثان در آیند یا به عبارت دیگر انتقال مالکیت داده شوند شامل مالیات بر ارث خواهند شد. در واقع در صورت عدم انتقال سند یک خانه و ماندن آن به نام متوفی نیازی به پرداخت این نوع مالیات نیست، توجه داشته باشید به محض انجام این کار شما مشمول مالیات خواهید شد.
وارثان باید اظهارنامه مالیاتی خود را در خصوص مالیات بر ارث مانند سایر پروسه های مالیاتی مشابه تنظیم و تسلیم سازمان امور مالیاتی کنند.
پس از تسلیم اظهارنامه مالیاتی و صحت سنجی آن بسته به نوع مال، سازمان امور مالیاتی سررسیدی خاص را برای پرداخت مالیات تعیین خواهد کرد.
توجه داشته باشید مهلت زمانی برای تسلیم اظهارنامه در این مورد، حداکثر تا یک سال پس از انحصار وراثت است.
ادامه دارد ....
نوشته شده توسط شرکت مالیاتی آینده سازان فرازکام
برچسب ها: شرکت مالیاتی خدمات مالیاتی اظهارنامه
در سالهاي اخير بودجه شركتهاي دولتي به دليل حجم بالاي آن، بيش از گذشته مورد توجه قرار گرفته است. همين موضوع باعث شده بعضاً گزارش هاي مختلفي درخصوص بودجه .....
ادامه مطلببرنامه ریزی مالی تعیین کننده مسیر دستیابی به اهداف مالی است. بنابراین، یک برنامه مالی کارهایی را که باید در آینده انجام شود، تشریح می کند. بسیاری از تصمیمات بلند مدت هستند، یعنی اجرای آنها به مدت زمان طولانی نیاز دارد. در دنیایی که عدم اطمینان زیادی وجود دارد، باید تصمیمات بلند مدت را خیلی زودتر از موعد اجرای آنها، اتخاذ کرد. مثلا شرکتی که قصد دارد در سال 1400 کارخانه ای تاسیس کند، باید مذاکره با پیمانکاران سازنده و تامین کنندگان مواد اولیه در سال 1397 یا حتی زودتر از آن آغاز کند.
ادامه مطلبرفتار قیمت ها در بازار اوراق بهادار، موضوع مطالعات و تحقیقات بسیار زیادی بوده است. یکی از سوال هایی که مورد توجه خاص بوده این است که آیا وقتی اطلاعات جدید به بازار میرسد، قیمتها به سرعت و به درستی تعدیل می شود یا خیر. در صورتی که پاسخ این سوال مثبت باشد، بازار سرمایه، کارا تلقی می شود. به عبارت دقیقتر در یک بازار سرمایه کارا، قیمتهای فعلی تمامی اطلاعات موجود را منعکس می کنند. مفهوم این عبارت، ساده است: در یک بازار کارا بر مبنای اطلاعات موجود، هیچ دلیلی وجود ندارد که تصور کنیم قیمتهای فعلی، خیلی بالا یا پایین هستند.
ادامه مطلب