هزینه قابل قبول تبصره ۲ ماده ۳۸ قانون مالیات بر ارزش افزوده
بنا بر ماده ۱ قانون ارزش افزوده عرضه کالاها و ارائه خدمات در ایران و همچنین واردات وصادرات آنها مشمول مالیات بر ارزش افزوده می باشند.
شرکت حسابداری در راستای این ماده بیان می دارد واحدهای تولیدی که به منظور ارتقا مهارت و سلامت کارکنان خود بابت ایجاد، تکمیل، تجهیز، توسعه و نگهداری مراکز آموزشی وورزشی و یا استفاده از امکانات سایر مراکز آموزشی و ورزشی و همچنین اجرای آموزش وورزش (از قبیل حقالتدریس مربی) هزینه نمایند با رعایت مفاد این دستورالعمل می توانندنسبت به ده درصد عوارض تا سقف هزینههای انجام شده، درخواست تهاتر یا استرداد نمایند.
اسناد و مدارک هزینه های مذکور واحدهای تولیدی در قالب شخصیت حقوقی و حقیقی موضوعبندهای «الف» و «ب» ماده «96» اصلاحیه ق.م.م مصوب 1380/11/27 حسب مورد میبایست در دفاتر روزنامه و کل، درآمد و هزینه ثبت شده باشد.
واحدهای تولیدی میتوانند تا سقف ده درصد عوارض فروش ابرازی در اظهارنامه مالیاتی مربوط به کالای تولیدی یا ارائه خدمات مشمول بند «الف» ماده «38» قانون، درخواست تهاتریا استرداد نمایند.موسسه خدمات مالیاتی و مالی آینده سازان فراز کام در این خصوص مایل به راهنمایی شما هستند.
استرداد عوارض منوط به عدم وجود هرگونه بدهی عوارض قطعی شده موضوع بندهای«الف»، «ب»، «ج» و «د» ماده «38» قانون برای واحدهای تولیدی خواهد بود.هزینههای هر سال شمسی که به چهار دوره سه ماهه تقسیم شده صرفا تا سقف 10% عوارض فروش ابرازی همان سال قابل استرداد یا تهاتر خواهد بود. چنانچه مودیان هزینههای انجام شده در هر دوره مالیاتی را در جدول پیوست فرم اعلام هزینه، درج و اعلام نکرده باشند در صورت رعایت مفاد این دستورالعمل، صرفا تا پایان اولین دوره مالیاتی بعد از سال مالیاتی قابل رسیدگی، تهاتر یا استرداد خواهد بود.
به شما عزیزان ئیشنهاد می کنم که در این زمینه از مشاوره مالیاتی موسسه مالیاتی استفاده کنید.
در صورت تهاتر یا استرداد عوارض، آن بخش از هزینههای انجام شده تا سقف پیش بینی شده در تبصره (2) ماده «38» قانون به حساب سود و زیان عملکرد سال تهاتر یا استرداد واحد تولیدی منظور خواهد شد.
همچنین بخشی که شرکت حسابداری و موسسه مالیاتی به آن تاکید دارد، واحدهای تولیدی متقاضی تهاتر یا استرداد عوارض، مکلف به رعایت کلیه مقررات قانون از جمله تسلیم اظهارنامه مالیاتی می باشند.
مودیان مکلفند هزینههای انجام شده در هر دوره مالیاتی را به شرح جدول پیوست فرم اعلام هزینه، به همراه اصل صورتحسابهای مربوط، حداکثر ظرف مدت 15 روز پس از پایان هردوره مالیاتی به اداره صلاحیتدار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارائه نمایند.
ادارات صلاحیتدار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مکلفند حداکثر ظرف مدت 15 روز پس از دریافت فهرست هزینهها، مراتب را به اداره کل امور مالیاتی صلاحیتدار اعلام نمایند.
به منظور رسیدگی و اظهارنظر درخصوص هزینهها، تهاتر یا استرداد عوارض، ارائه اصلصورتحسابها اعم از هزینهها و فروش کالای تولیدی و ارائه خدمات، به همراه فرم تکمیل شدهدرخواست استرداد به اداره امور مالیاتی صلاحیتدار ضروری است، در صورت تأیید هزینهها توسط ادارات امور مالیاتی صلاحیتدار، اصل صورتحسابهای مذکور با ممهور نمودن به مهر با عبارت " از مشوق تبصره(2) ماده «38» برخوردار گردیده است " به مودیان برگشت داده می شود.
اداره امور مالیاتی صلاحیتدار مکلف است حداکثر ظرف مدت یکماه از تاریخ دریافت اعلام صلاحیتدار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اسناد و مدارک تسلیم شده را بررسی ودرصورت تائید هزینه ها، با رعایت مفاد این دستورالعمل و با توجه به درخواست مودی مبنیبر تهاتر یا استرداد، حسب مورد اقدام و مراتب را از طریق اداره کل امور مالیاتی ذیربط بهاداره کل امور مالیاتی مسئول رسیدگی به پرونده مالیاتی عملکرد مالیاتهای مستقیم به منظوررعایت بند (8) و اداره صلاحیتدار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اعلام نماید.
موسسه خدمات مالیاتی و حسابداری آینده سازان فرازکام با دانش خود در این زمینه شما را در
این زمینه یاری می دهد.
برای کسب اطلاعات بیشتر با شرکت حسابداری در ارتباط باشید.
نوشته شده توسط موسسه مالی و مالیاتی آینده سازان فراز کام
برچسب ها: شرکت حسابداری مالیاتی خدمات مالیاتی مالیات بر ارزش افزوده
دریافت و پرداخت در سیستم اشخاص حقوقی، در سیستم خزانه داری است اما در مورد اشخاص حقیقی Guild Accounting متفاوت است. چرا که ممکن است دریافت وجه از طریق واریز به حساب و یا نقدی نیز باشد. اصناف برای هر فروشی، ملزم هستند که یک صورت حساب داشته باشند که ویژگی های لازم را داشته باشد. هر دریافتی، باید بخاطر یک خروجی انجام گیرد. در اشخاص حقوقی سه شرط وجود دارد که نشان می دهد یک معامله انجام پذیرفته شده است: وجود صورت حساب، مدارکی دال بر واریز وجه و صدور اسناد حمل کالا. صورت حساب های ما باید مشخص باشد که در چه تاریخی،
ادامه مطلبفعالیتهای حسابداری و مالی کسب و کارها در هر دوره زمانی باید به طور مرتب و دقیق مورد ارزیابی قرار بگیرد که نتیجه این عملیات های مالی و بررسی ها باید طی گزارش هایی جمع آوری شود که به ان صورت های مالی گفته میشود . معمولا بانکهای ایران برای پرداخت تسهیلات و وام های بانکی مخصوصا در مبلغ های بالا سخت گیری های مخصوص خود را انجام می دهند و ارزیابی اسناد و مدارک حسابداری شرکتها به خصوص صورتهای مالی برای بانکها بسیار مهم است و ممکن است با کوچکترین مغایرتی فرآیند پرداخت وام با مشکل مواجه شود .
ادامه مطلبخالص ارزش فروش عبارت است از بهای فروش (بعد از کسر تخفیفات تجاری ولی قبل از تخفیفات مربوط به تسویه حساب) پس از کسر مخارج برآوردی تکمیل و مخارج برآوردی بازاریابی و توزیع و فروش
ادامه مطلب