۱۲ نکته اساسی مربوط به قانون ارزش افزوده
همراهان عزیز شرکت حسابداری آینده سازان فراز کام
در این مقاله به ۱۲ نکته مهم قانون ارزش افزوده اشاره می کنیم که باید رعایت شود
اول - در نظام مالیات بر ارزش افزوده تعدادی از کالاها از پرداخت مالیات معاف هستند که برای آنها نباید مالیات بر ارزش افزوده پرداخت کرد. طبق ماده ۱۲ قانون مالیات بر ارزش افزوده عرضه کالاها و ارائه خدمات و واردات آنها از پرداخت مالیات معاف است که این کالاها شامل:
۱-محصولات کشاورزی فراوری نشده
۲-دام و طیور زنده
۳-انواع کود و سم و بذر و نهال
و....
منبع: ماده ۱۲ قانون ارزش افزوده
دوم - در صورتی که شرکتی کالا یا خدمتی را صادر کند از طریق مبدا های رسمی مشمول این قانون نمی شوند و چنانچه مالیاتی پرداخت شود با ارائه اسناد و مدارک قابل استرداد می باشد (طبق ماده ۱۳ قانون مالیات بر ارزش افزوده)
سوم – مودیان مالیاتی باید اظهارنامه هر دوره مالیاتی که در مورد ارزش افزوده به صورت فصلی می باشد حداکثر ظرف مدت ۱۵ روز بعد از پایان هر فصل به سازمان مالیات بر ارزش افزوده ارسال کنند و مبلغ مالیات بر ارزش افزوده را در صورت وجود به اداره مالیات بر ارزش افزوده پرداخت کنند. ( ماده ۲۱ قانون مالیات بر ارزش افزوده)
مبلغی که باید مودیان به هنگام ارائه پرداخت کنند یا اینکه برای آنها اعتبار به حساب بیاید در هر فصل؛ شامل تهاتر مالیات و عوارض خرید و فروش های هر دوره می باشد.
برای کسب اطلاعات بیشتر با مشاوران موسسه مالیاتی در ارتباط باشید.
چهارم – مودیان مالیاتی باید تکالیف خود را در این قانون انجام دهند در صورتی که از تکالیف خود کوتاهی انجام شود علاوه بر این که باید مالیات تعلق می گیرد بلکه جریمه تاخیر هم به همراه خواهد داشت که بعضی از موارد به شرح زیر است:
۱-عدم ثبت نام مودیان در نظام ارزش افزوده در مهلت مقرر معادل ۷۵ ٪ مالیات متعلق تا تاریخ ثبت نامه یا شناسایی حسب مورد
۲-عدم صدور صورتحساب معادل یک برابر مالیات حقوق
و....
منبع : ماده ۲۲ قانون مالیات بر ارزش افزوده
پنجم – دقت در پرداخت به موقع مالیات موضوع این قانون. که در صورت تاخیر جریمه ای معادل ۲٪ در هر ماه به همراه خواهد داشت نسبت به مالیات های پرداخت نشده
شرکت خدمات مالیاتی و حسابداری به شما پیشنهاد می دهد در جریان آخرین بخشنهامه ها و دستورالعمل های مربوط به این قانون باشید تا متحمل جریمه ها مربوط نشوید.
ششم – نرخ مالیات و عوارض بر ارزش افزوده معادل ۹ درصد می باشد که این نرخ در مورد کالاهای خاص متفاوت می باشد که در مورد انواع سیگار و محصولات دخانی معادل ۱۲ درصد و در مورد انواع بنزین و سوخت هواپیما معادل ۲۰ درصد می باشد.
هفتم – ماخذ محاسبه مالیات، بهای کالا یا خدمات مندرج در صورت حساب است. در مواردی که صورت حساب موجود نباشد و یا اینکه ثابت بشود که ارزش آنها واقعی نیست، بهای روز کالا به تاریخ روز تعلق مالیات می باشد
هشتم – در مورد ماخذ محاسبه مالیات واردات کالا، شامل ارزش گمرکی کالا(قیمت خرید، هزینه حمل و حق بیمه) به علاوه حقوق گمرگی موجود در اوراق گمرکی می باشد.
نهم – نحوه شناسایی، رسیدگی و تشخیص و مطالبه و وصول مالیات به عهده سازمان امور مالیاتی کشور است
دهم – هنگامی که مودی مالیاتی درمورد برگه های مطالبه مالیات و یا اینکه استرداد مالیات اضافه پرداختی اعتراضی داشته باشد، می تواند ظرف مدت بیست روز پس از ابلاغ اوراق اعتراض کتبی خود را به اداره امور مالیاتی تسلیم کند.
برای انجام امور مربوط به اعتراض اوراق یاد شده از کارشناسان شرکت خدمات مالی و مالیاتی مشاوره بگیرید و یا انجام این خدمات را برای کسب نتایج بهتر به ما بسپارید.
یازدهم – در مورد درآمد یا همان فروش مودیان، بانک ها و موسسات و صندوق ها اطلاعات لازم را در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار می دهد پس به هنگام ارائه اظهارنامه متوجه این موضوع باشید تا مشمول جرائم نشوید
دوازدهم – مالیات نقل و انتقال انواع خودرو به استثناء ماشین های راهسازی ، کارگاهی و ... معادل ۱٪ قیمت فروش کارخانه و یا ۱ درصد مجموع ارزش گمرکی آنها تعیین می شود. منبای محاسبه این مالیات، به ازاء سپری شدن هر سال از سال مدل خودرو و حداکثر تا شش سال به میزان سالانه ۱۰٪ و حداکثر تا ۶۰٪ تقلیل می یابد.
برای آگاهی از سایر نکات مربوط به قانون مالیات بر ارزش افزوده می توانید از مشاوره رایگان شرکت خدمات مالی و مالیاتی استفاده کنید.
نوشته شده توسط شرکت حسابداری آینده سازان فراز کام
مواردی که برای قانون مالیات های مستقیم و قانون مالیات بر ارزش افزوده برای اشخاص حقیقی که اعتراضی نسبت به اوراق مالیاتی خود دارند و از تاریخ ۱۵ فروردین ۱۴۰۰ الی ۱۲ خرداد ۱۴۰۰ می باشد و همچنین احکام مربوط به ماده ۲۳۸ قانون مالیات های مستقیم و ماده ۲۹ ارزش افزوده برای مدت مذکور، به مدت دو ماه تمدید می شود.
ادامه مطلبعلی الحساب پرداختی برای مالیات عملکرد هرسال مالی قبل از سر رسید تعیین شده در قانون مالیات مستقیم به منظور پرداخت مالیات عملکرد باعث تعلق جایزهای معادل یک درصد (۱%) مبلغ پرداختی به ازای هر ماه تا سر رسید مقرر خواهد بود که از مالیات متعلق همان عملکرد کسر خواهد میشود . پرداخت مالیات پس از آن زمان تعیین شده باعث تعلق جریمهای معادل ۵/۲% مالیات به ازای هر ماه خواهد بود
ادامه مطلببرای این که بتوان یک بدهی را به عنوان جاری طبقه بندی کرد، احراز دو شرط زیر ضروری است: 1.انتظار رود که طی یک چرخه عملیات و با یک سال از تاریخ ترازنامه، هر کدام که طولانی تر است، تسویه گردد.
ادامه مطلب