قانون مالیات های مستقیم 5 باب دارد که در بخش چهارم باب چهارم ، یک موضوع مربوط به مقررات عمومی قانون مالیات مستقیم میباشد بین این مقررات عمومی ارتباطی خاصی وجود ندارد و هریک از مواد این باب درباره ی یک محتوا خاص صحبت می کنند اما لازم است تمامی مودیان آن را بدانند و مقررات باب چهارم قانون مالیات مستقیم را رعایت کنند.
کارشناسان موسسه حسابداری سعی میکنند تا تمام مواد باب چهارم قانون مالیات مستقیم را خدمت شما عزیزان شرح دهند.
بیشتر بخوانید :
در هر ماده نکات مهم و ضروری مالیاتی را خدمت شما عزیزان شرح میدهیم .
ماده 155 قانون مالیات مستقیم :
ماده155 پاسخی است به سئوال تفاوت میان سال مالیاتی و سال مالی. سال مالیاتی عبارت است از یک سال شمسی که از اول فروردین ماه هر سال شروع و به آخر اسفند ماه همان سال ختم میشود لیکن توجه داشته باشید در مورد اشخاص حقوقی مشمول مالیات که سال مالی آنها بر اساس اساسنامه با سال مالیاتی تطبیق نمیکند درآمد سال مالی آنها به جای سال مالیاتی مبنای تشخیص مالیات قرار میگیرد وزمان تسلیم اظهارنامه و ترازنامه و حساب سود و زیان و سررسید پرداخت مالیات آنها چهار ماه شمسی پس از سال مالی میباشد.
به طور مثال اگر شرکتی که شما در آن کار می کنید شعبه یک شرکت خارجی باشد و سال مالی آن شرکت به جای از ابتدای فروردین از دهم دی ماه باشد، درآمد سال مالی آنها به جای سال مالیاتی مبنای تشخیص مالیات قرار می گیرد. پس نتیجه می گیریم که اشخاص حقیقی سال مالی ندارند و قانونگذار از شخص حقوقی نام می برد.
بیشتر بخوانید :
مواد 156 قانون مالیات مستقیم :
مرور زمان مالیاتی چیست ؟
طبق ماده 156 قانون مالیات مستقیم اداره امور مالیاتی مکلف است اظهارنامه مودیان مالیات بر درآمد را در مورد درآمد هر منبع که درزمان قانونی تسلیم شده است حداکثر ظرف یک سال از تاریخ انقضای مهلت مقرر برای تسلیم اظهارنامه رسیدگی نماید.
نکته تکمیلی : اگر شما اظهارنامه سال98 را رد کرده باشید که باید تا 31 تیرماه 99 این کار انجام شده باشد.پس از این زمان سازمان مالیاتی هم تا یکسال پس از این تاریخ فرصت دارد رسیدگی کند.
در صورتی که ظرف مدت مذکور برگ تشخیص درآمد صادر ننماید و یا تا سه ماه پس از انقضای یک سال فوقالذکر برگ تشخیص درآمد مذکور را به مودی ابلاغ نکند اظهارنامه مودی قطعی تلقی میشود.
مثال تکمیلی : اگر شما تا پایان تیر ماه 98 اظهارنامه مالیاتی را ثبت کنید، تا پایان تیرماه 99 سازمان مالیاتی می تواند اظهارنامه را بررسی و برگه تشخیص را صادر کند و پس از آن سه ماه فرصت دارد تا این برگه را به مودی ابلاغ کند. اما اگر ظرف سه ماه اینکار را نکند، اظهارنامه مودی قطعی خواهد شد وقابل بررسی نیست.
هرگاه پس از قطعی شدن اظهارنامه مالیاتی یا بعد از رسیدگی و صدور و ابلاغ برگ تشخیص اعم از اینکه به قطعیت رسیده یا نرسیده باشد معلوم شود مودی، درآمد یا فعالیتهای انتفاعی کتمان شدهای داشته و مالیات متعلق به آن نیز مطالبه نشده باشد. فقط مالیات بر درآمد آن فعالیتها با رعایت ماده (157) این قانون قابل مطالبه خواهد بود.
نکته تکمیلی : اگر اظهارنامه مالیاتی قطعی شده باشد و پس از آن مشخص شد که درآمد کتمان شده ای وجود دارد، سازمان مالیاتی تا 5 سال فرصت دارد به این موضوعات رسیدگی کند.
در این حالت و همچنین در مواردی که اظهارنامه مودی به علت عدم رسیدگی، قطعی تلقی میگردد اداره امور مالیاتی بایستی یک نسخه از برگ تشخیص صادره به انضمام گزارش توجیهی مربوط را ظرف ده روز از تاریخ صدور جهت رسیدگی به دادستانی انتظامی مالیاتی ارسال نماید.
نکته تکمیلی : اگر در طی مدت مقرر به پرونده مودی رسیدگی نشود و قصور از سمت اداره مالیاتی باشد، دادستانی باید به این موضوع رسیدگی کند که چرا این پرونده رسیدگی نشده است.
بیشتر بخوانید :
ماده 157 قانون مالیات مستقیم :
ماده 157 قانون مالیات مستقیم یک قانون اصلی و یک بخشنامه مهم و اساسی دارد .
نسبت به مؤدیان مالیات بردرآمد که درموعدمقرر از تسلیم اظهارنامه منبع درآمد خودداری نموده اند یا اصولاً طبق مقررات این قانون مکلف به تسلیم اظهارنامه در سررسید پرداخت مالیات نیستند مرور زمان مالیاتی پنج سال از تاریخ سررسید پرداخت مالیات می باشد و پس از گذشتن پنج سال مذکور مالیات متعلق قابل مطالبه نخواهد بود مگر اینکه ظرف این مدت درآمد مؤدی تعیین و برگ تشخیص مالیات صادر و حداکثر ظرف سه ماه پس از انقضای ۵ سال مذکور برگ تشخیص صادر به مؤدی ابلاغ شود.
نکته تکمیلی : اگر شما اظهارنامه سال مالی 98 را تا پایان تیرماه 99 ارائه دهید، 5 سال پس از سال 98 سازمان مالیاتی می تواند به موضوع کتمان درآمد رسیدگی کند.
تبصره: در مواردی که مالیات به هر علت از غیر مؤدی مطالبه شده باشد پس از تأیید مراتب از طرف هیات حل اختلاف مالیاتی مطالبه مالیات از غیر مؤدی در هر مرحله ای که باشد کان لم یکن تلقی می گردد و دراین صورت اداره امور مالیاتی مکلف است بدون رعایت مرور زمان موضوع این ماده ظرف یک سال از تاریخ صدور رای هیأت مزبور مالیات متعلق را از مؤدی واقعی مطالبه نماید و گرنه مشمول مرور زمان خواهد بود.
نکته تکمیلی : اگر در پرونده ی مودی اشتباهی صورت گیرد مثلا در مورد اشخاص حقیقی مشابهت اسمی رخ داده باشد، در لایحه باید به ماده 157 اشاره شود. قانونگذار در این مورد مرور زمان را یکسال قرار داده است. همچنین در این زمینه بخشنامه ای به نام 53296 وجود دارد که به این شرح است:
بقرار اطلاع بعضی از حوزه ها و مراجع مالیاتی ادعای مودیان مالیاتی مبنی بر مطالبه مالیات از غیر مودی را که باید به استناد تبصره ماده 157قانون مالیاتهای مستقیم توسط هیأت حل اختلاق مالیاتی مورد رسیدگی قرار گیرد, صرفا در هیأت های حل اختلاف مالیاتی بدوی و تجدید نظر که بعد از صدور و ابلاغ برگ تشخیص مالیات را رعایت قسمت اخیر ماده 238 و تبصره ماده 239 قانون مذکور حسب مورد تشکیل می شود و همچنین هیأت موضوع ماده 216 قانون مالیاتهای مستقیم که تشکیل آن بعد از شروع اقدامات اجرائی می باشد . قابل طرح و رسیدگی میدانند که این برداشت از قانون درست نمیباشد زیرا حکم تبصره ماده 157 مورد بحث فاقد قید و حصر بوده و لذا اگر پرونده در مرحله وصول و اجرا باشد طبق تبصره 2 ماده 58 آئین نامه وصول و اجرا قابل احاله به هیأت موضوع ماده 216 قانون مالیاتهای مستقیم و در سایر مراحل براساس اقامه دعوای شاکی قابل طرح در هیأت های حل اختلاف مالیاتی مستقر در اداره مربوطه خواهد بود .
نکته تکمیلی :بعضی از ممیزین رسیدگی به چنین پرونده ای را صرفا از طریق هیأت های حل اختلاف مالیاتی بدوی و تجدید نظر می دانند اما این بخشنامه این موضوع را رد می کند و می گوید تمامی مراجع برای چنین پرونده هایی می توانند دخیل باشند.
بیشتر بخوانید :
ماده 159 قانون مالیات مستقیم :
وجوهی که به عنوان مالیات هر منبع، از طریق واریز به حساب تعیین شده از طرف سازمان امور مالیاتی کشور یا ابطال تمبر پرداخت میشود در موقع تشخیص و احتساب، مالیات قطعی مؤدی منظور میگردد و در صورتی که مبلغی بیش از مالیات متعلق پرداخت شده باشد اضافه پرداختی مسترد خواهد شد.
نکته تکمیل: وکلای دادگستری برای رسیدگی به پرونده ها، می بایست تمبر باطل کنند. زمانیکه بخواهند مالیات خود را پرداخت کنند، هزینه تمبرهای باطل شده را محاسبه می کنند و آن را از مالیات کسر می کنند.
ماده 160 قانون مالیات مستقیم :
وزارت امور اقتصادی و دارایی برای وصول مالیات و جرایم متعلق از مودیان و مسئولان پرداخت مالیات نسبت به سایر طلبکاران به استثنای صاحبان حقوق نسبت به مال مورد وثیقه و مالیات کارگران و کارمندان ناشی از خدمت ، حق تقدم خواهد داشت . حکم قسمت اخیر این ماده مانع وصول مالیات متعلق به انتقال مال مورد وثیقه نخواهد بود.
نکته تکمیلی : اگر کارخانه ای بدهی مالیاتی و سایر بدهی ها را داشته باشد، بدهی به سازمان مالیاتی در راس دیون ممتازه محسوب می شود و در ابتدا این مورد باید پرداخت شود.اما دو مورد استثنا دارد:
اگر ملکی در رهن بانک باشد، نمی تواند روی آن دست بگذارد. طبیعتا بانک نسبت به سازمان مالیاتی ارجحیت دارد.
مطالبات کارگران و کارمندان قبل از مالیات پرداخت می شود.
بخشنامه 5989:
به قرار اطلاع برخی از واحدهـای مالیاتی مفـاد بـخشنـامه های شماره ۶۹۷۰/۱۸۷/۵/۳۰ مـعاون وقـت درآمـدهـای مـالیاتی در خصوص نقل و انتقال املاکی که در وثیقه بانکها و اشخاص حقوقی دولـت بـوده و در اجـرای مـاده ۳۴ قـانـون ثـبت اسنـاد و امـلاک کـشور تملیک می شود را رعایت ننموده و کلیه مالیاتهای مقرر در ماده ۱۸۷ ق.م.م را مطالبه می نمایند؛ در صورتی که با توجه به استثنای مذکور در ماده ۱۶۰ ق.م.م، باید صرفاً با وصول مالیات نقل و انتقال متعلقه برابر مقررات فصل مالیات بر درآمد املاک حسب مورد نسبت به صدور گواهی موضوع ماده ۱۸۷ ق.م.م در اسرع وقت اقدام لازم معمول نمایند.
نکته تکمیلی :ضروری است،رؤسای محترم امور مالیاتی با ارائه آموزش لازم و مراقبتهای حرفه ای و همچنین مدیران کل محترم به طور مستمر نسبت به اجرای صحیح قوانین و رعایت ارباب رجوع نظارت کافی اعمال نمایند.باید در مورد اموالی که در وثیقه بانکها هستند دقت بیشتری انجام شود.
ماده 161 قانون مالیات مستقیم :
در مواردی که مالیات مودی هنوز قطعی نشده یا مراحل اجرایی آن طی نشده است و بیم تفریط مال یا اموال از طرف مودی به قصد فرار از پرداخت مالیات می رود اداره امور مالیاتی باید با ارائه دلایل کافی از هیأت حل اختلاف مالیاتی قرار تأمین مالیات را بخواهد و در صورتی که هیأت صدور قرار را لازم تشخیص دهد ضمن تعیین مبلغ، قرار مقتضی صادر خواهد کرد. اداره امور مالیاتی مکلف است معادل همان مبلغ از اموال و وجوه مودی که نزد وی یا اشخاص ثالث باشد تأمین نماید.
نکته تکمیلی: اگر مالیات شخصی هنوز قطعی نشده و اداره امور مالیاتی شک کند که شخصی قصد فرار مالیاتی را دارد، یک نامه به هیات حل اختلاف می زند و دلایل خود را توضیح می دهد. اگر هیات در این زمینه قانع شد قرار تامین مالیات را صادر می کند. در این راستا اداره امور مالیاتی می تواند از هر اموالی که شخص دارد و یا به دیگری واگذار کرده مبلغ مورد نظر را بلوکه کند.
در این صورت مودی و اشخاص ثالث پس از ابلاغ اخطار کتبی اداره امور مالیاتی حق نخواهند داشت اموال مورد تأمین را از تصرف خود خارج کنند مگر اینکه معادل مبلغ مورد مطالبه تأمین دهند و در صورت تخلف علاوه بر پرداخت مطالبات مذکور، مشمول مجازات حبس تعزیری درجه شش نیز خواهند بود.
نکتته تکمیلی :
مجازات ها دو دسته هستند:
حدی:میزان را اسلام مشخص کرده است.
تعزیری: میزان را قاضی مشخص می کند.
اما در مورد درجه 6 بودن آن، در قانون 19 مجازات اسلامی، مجازات های تعزیری به 8 درجه تقسیم می شوند.
درجه 6 عبارتند از: حبس بیش از 6 ماه تا 2 سال، جزای نقدی بیش از 20 تا 801 میلیون ریال، شلاق از 31 تا 74 ضربه، محرومیت از حقوق اجتماعی بیش از شش ماه تا پنج سال، انتشار حکم قطعی در رسانهها، ممنوعیت از یک یا چند فعالیت شغلی یا اجتماعی برای اشخاص حقوقی حداکثر تا مدت پنج سال، ممنوعیت از دعوت عمومی برای افزایش سرمایه برای اشخاص حقوقی حداکثر تا مدت پنج سال، ممنوعیت از اصدار برخی از اسناد تجاری توسط اشخاص حقوقی حداکثر تا مدت پنج سال.
ماده 162 قانون مالیات مستقیم :
در مواردی که اشخاص متعدد مسئول پرداخت مالیات شناخته می شود ادارات امور اقتصادی و دارایی حق دارند به همه آنها مجتمعا یا به هر یک جداگانه برای وصول مالیات مراجعه کنند و مراجعه کننده و مراجعه به یکی از آنها مانع مراجعه به دیگران نخواهد بود.
نکته تکمیلی : اگر در یک واحد صنفی دو تا سه نفر مسئول پرداخت مالیاتی باشند، سازمان مالیاتی می تواند به همهی آنها مراجعه کند و یا هر به هر کدام جداگانه. این ماده به موضوع مسئولیت تضامنی تاکید می کند.
ماده 163 قانون مالیات مستقیم :
وزارت امور اقتصادی و دارایی مجاز است که مشمولان مالیات را در مواردی که مالیات آنان در موقع تحصیل درآمد کسر و پرداخت نمی شود کلا یا بعضا مکلف نماید در طول سال ، مالیات متعلق به همان سال را به نسبتی از آخرین مالیات قطعی شده سنوات قبل یا به نسبتی از حجم فعالیت به طور علی الحساب پرداخت نمایند و در صورت تخلف ، علی الحساب مذکور طبق مقررات این قانون وصول خواهد شد.
برای کسب اطلاعات بیشتر با مشاوران موسسه حسابداری در ارتباط باشید .
ماده 164 قانون مالیات مستقیم :
سازمان امور مالیاتی کشور مکلف است به منظور تسهیل در پرداخت مالیات و تقلیل موارد مراجعه مودیان به ادارات امور مالیاتی حساب مخصوصی از طریق بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در بانک ملی ایران افتتاح نماید تا مودیان بتوانند مستقیما به شعب یا باجههای بانک مزبور مراجعه و مالیاتهای خود را به حساب مذکور پرداخت نمایند.
ماده 165 قانون مالیات مستقیم :
در مواردی که براثر حوادث و سوانح از قبیل زلزله ، سیل ، آتش سوزی ، بروز آفات و خشکسالی و طوفان و اتفاقات غیر مترقبه دیگر به یک منطقه کشور یا به مودی یا مودیان خاصی خساراتی وارد گردد و خسارت وارده از طریق وزارتخانهها یا موسسات دولتی یا شهرداریها یا سازمانهای بیمه و یا موسسات عامالمنفعه جبران نگردد وزارت امور اقتصادی و دارایی میتواند معادل خسارت وارده از درآمد مشمول مالیات مودی ، در آن سال و سنوات بعد کسر و نسبت به آن دسته از مودیان که بیش از پنجاه درصد (50%) اموال آنان در اثر حوادث مذکور از بین رفته است و قادر به پرداخت بدهیهای مالیاتی خود نمیباشند با تصویب هیات وزیران تمام یا قسمتی از بدهی مالیاتی آنها را بخشوده یا تقسیط طولانی نماید . آییننامه اجرایی این ماده توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی تهیه و به تصویب هیات وزیران خواهد رسید.
طبق بخشنامه مودیان مالیاتی مناطق جنگ زده غرب و جنوب کشور که فهرست این مناطق بنا به پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی و تصویب هیات وزیران اعلام میگردد، از تسهیلات مالیاتی زیر برخوردار خواهند شد:
الف) پنجاه درصد (50%) مالیات مودیان مزبور بابت درآمد حاصل در نقاط مذکور از اول سال 1368 لغایت 1372 بخشوده میگردد.
ب) به ازای هر سال اشتغال درنقاط فوق از تاریخ اجرای این اصلاحیه دو سوم بدهی مالیاتی تا پایان سال 1367 آنها بابت درآمد حاصل در نقاط مذکور بخشوده میشود.
ج) مالیات پرداخت شده مودیان موصوف بابت درآمدهای حاصل از تاریخ 1359/6/30 لغایت سال 1367 در نقاط مذکور حداکثر معادل یک سوم آن در هر سال از مالیات سنوات بعد آنان در همان نقاط کسر خواهد شد.
د) در مواردی که مودی قادر به ادامه فعالیت در نقاط مذکور نباشد با ارائه دلایل مورد قبول وزارت امور اقتصادی و دارایی تمام یا قسمتی از بدهیهای موصوف مودی بخشوده خواهد شد.
توضیح: این ماده مربوط به کسانی است که از حوادث طبیعی خسارت دیده اند و می خواهند از معافیت های آن استفاده کنند.
ماده 166 قانون مالیات مستقیم :
ماده 166 قانون مالیات مستقیم کاربردی ندارد .
ماده 167قانون مالیات مستقیم :
وزارت امور اقتصادی و دارایی یا سازمان امور مالیاتی کشور میتواند نسبت به مودیانی که قادر به پرداخت بدهی مالیاتی خود اعم از اصل و جریمه به طور یکجا نیستند از تاریخ ابلاغ مالیات قطعی بدهی مربوط را حداکثر به مدت سه سال تقسیط نماید.
نکته تکمیلی : واژه “می تواند” اشاره به این موضوع دارد که که سازمان مالیاتی در صورت تمایل و بررسی شرایط می تواند بدهی های مالیاتی را تقسیط کند.
ماده 168 قانون مالیات مستقیم :
دولت میتواند برای جلوگیری از اخذ مالیات مضاعف و تبادل اطلاعات راجع به درآمد و دارایی مودیان با دولتهای خارجی موافقتنامههای مالیاتی منعقد و پس از تصویب مجلس شورای اسلامی به مرحله اجرا بگذارد. قراردادها یا موافقتنامههای مربوط به امور مالیاتی که تا تاریخ اجرای این قانون با دول خارجی منعقد و به تصویب قوه مقننه یا هیأت وزیران رسیده است تا زمانی که لغو نشده به قوت خود باقی است. دولت موظف است ظرف یکسال از تاریخ اجرای این قانون قراردادها و موافقتنامههای قبلی را بررسی و نظر خود را مبنی بر ادامه یا لغو آنها مستدلا به مجلسشورای اسلامی گزارش نماید.
توضیح: دولت ایران با یک سری از کشورها موافقت نامه هایی به نام اجتناب از اخذ مالیات مضاعف بسته است. لیست این کشورها را در سایت سازمان مالیاتی می توانید ببینید. این موافقت نامه به این معنی است که اگر فردی در کشور آمریکا مشغول به کار باشد و مالیات خود را در آنجا پرداخت کند، اگر به ایران بیاید نیازی به پرداخت مجدد مالیات نیست و بالعکس چون بهرحال اگر شما در داخل یا خارج کار کنید باید مالیات مربوطه را پرداخت کنید.
نکته تکمیلی : این ماده بیشتر یک منفعتی برای تجار محسوب می شود تا بیزینس راحت تری داشته باشند و مجبور نباشند مالیات را به شکل مضاعف پرداخت کنند.
نوشته شده توسط شرکت حسابداری آینده سازان فراز کام
درآمد نقدی و یا غیر نقدی که شخص حقیقی یا حقوقی به صورت بلاعوض و یا از طریق معاملات محاباتی ( طبق گفته ی کارشناس موسسه خدمات مالیاتی معامله ی محاباتی معامله ای است که به ارزش غیر واقعی و با مبلغ پایین معامله بشود. به عنوان مثال ملکی که ۱۰ میلیارد ارزش دارد را به مبلغ ۱۰۰ میلیون معامله بکنند )
ادامه مطلبویژگی ها و مزایای سیستم حسابداری نرم افزار حسابداری به شما کمک می کند تا جریان پول شرکت خود را ثبت کرده و وضعیت مالی خود را بررسی کنید. در اینجا همه آنچه باید در مورد نرم افزار حسابداری و مزایای استفاده از آن بدانید آورده شده است. مدیریت امور مالی شرکت شما ممکن است دشوار باشد ، به همین دلیل است که شما به نرم افزار حسابداری نیاز دارید تا به شما کمک کند تا پول خود را در جریان و خروج حساب های خود پیگیری کنید. برنامه های با کیفیت دارای چندین گزینه صرفه جویی هستند که زمان صرف ورود داده ها به سیستم را کاهش می دهد. بسته به برنامه ای که دارید ، نرم افزار حسابداری می تواند کارهایی مانند صورتحساب مشتریان ، ثبت پرداختهای دریافتی و پیگیری مطالبات سررسید شده را بسیار آسانتر و سریعتر انجام دهد. شرکت حسابداری بیان می کند با این حال ، پیچیدگی نرم افزار می تواند بر اساس فروشنده متفاوت باشد. در حالی که برخی از سیستم ها فقط اصول اولیه را ارائه می دهند ، به شما امکان می دهد آنچه را که در راه است و آنچه در حال خروج است ثبت کنید ، شرکت های دیگر ابزارهای پیشرفته تری را ارائه می دهند ، وظایفی را که در غیر این صورت باید به صورت دستی انجام دهید ، خودکار می کند ، مانند انتقال داده های روزانه از طریق سیستم های دریافت و پرداخت و غیره نرم افزار حسابداری چیست؟ نرم افزار حسابداری ابزاری است که به شما کمک می کند جریان پول شرکت خود را ثبت کرده و وضعیت مالی خود را بررسی کنید. با استفاده از آن، می توانید معاملات را ثبت کنید، گزارش تهیه کنید، مخاطبین مشتری و فروشنده را مدیریت کنید، سفارش خرید ایجاد کنید، سطح سهام را پیگیری کنید و موجودی حساب را کنترل کنید. "استفاده از بسته حسابداری به سازماندهی سوابق شما کمک می کند و شما را مجبور به ایجاد یک ساختار سیستماتیک می کند." "این امر باعث می شود منابع مالی شرکت در سیستمی قرار گیرد که بتواند نتایج مالی را گزارش کرده و در زمان مالیات کمک کند." بیشتر بخوانید: شرکت حسابداری یا موسسه حسابداری چه وظایفی دارد؟ چرا باید از نرم افزار حسابداری استفاده کرد؟ استفاده از نرم افزار حسابداری می تواند در وقت شرکت شما صرفه جویی کرده و از خطاها جلوگیری کند. طبق گفته موسسه حسابداری، مزیت اصلی استفاده از نرم افزارهای حسابداری مدرن کارآیی است. به جای کپی و چسباندن داده ها از صفحه گسترده به صفحه گسترده، همه اطلاعات معاملات خود را در یک مکان دارید. به راحتی می توانید ببینید چه چیزی خرج شده یا چه چیزی به کار شما وارد شده است، و همیشه می دانید که این اطلاعات را از کجا پیدا کنید. به جای وارد کردن داده ها و معاملات به صورت دستی، می توانید از ویژگی سیستم دریافت و پرداخت برای اتصال نرم افزار به حساب های بانک تجاری و کارت اعتباری خود استفاده کنید. با این کار، شما روزانه معاملات خود را به روز می کنید. اکثر برنامه های حسابداری دارای داشبوردی هستند که به شما امکان می دهد مهمترین معیارهای خود را در زمان واقعی مشاهده کنید. این نرم افزار می تواند انواع گزارش ها و صورت های مالی از جمله صورت سود و زیان و ترازنامه را ایجاد کند که برای درخواست بودجه از سرمایه گذار ضروری است. همچنین می توانید فعالیتها یا صورتهای معاملاتی ماهها و سالهای گذشته را با موارد فعلی خود مقایسه کنید ، که می تواند به شما در تجزیه و تحلیل رشد کسب و کار، روند فروش و سایر معیارهای کلیدی که برای تصمیم گیریهای تجاری آگاهانه برای آماده شدن برای آینده نیاز دارید، کمک کند. شما می توانید از نرم افزار حسابداری برای طبقه بندی هزینه ها و زمان بندی و پرداخت قبوض، چه بصورت آنلاین، چه با چک، چه با کارت اعتباری و چه با پول نقد استفاده کنید. این به شما کمک می کند تا این معاملات را پیگیری کرده و جریان نقدی خود را مدیریت کنید. همچنین می توانید از نرم افزار برای ثبت پرداخت هایی که دریافت می کنید به صورت نقدی یا چک استفاده کنید و فاکتورها و اعلان های سررسید را ایجاد و ارسال کنید. نرم افزار حسابداری بسیاری از کارهای خسته کننده و تکراری حسابداری را به صورت خودکار انجام می دهد ، که باعث افزایش دقت داده های شما شده و حسابداری شما را کارآمد نگه می دارد. اگر از نرم افزار حسابداری ابری استفاده می کنید، می توانید حسابداری خود را در هر جایی که سیگنالی وجود دارد انجام دهید. مزایای نرم افزار حسابداری چیست؟ نرم افزار حسابداری فقط یک نیاز ضروری نیست. این ویژگی های زیادی را ارائه می دهد که می تواند به روان تر کردن تجارت شما کمک کند. از خودکارسازی فاکتورها گرفته تا حفظ جریان نقدینگی ، در اینجا نگاهی داریم به راههای اصلی کسب و کار شما از نرم افزار حسابداری. کنترل امور مالی خود را حفظ کنید مدیریت مالی شخصی خود در حال حرکت یک چیز است ، اما هنگام راه اندازی یک کسب و کار به چیزی رسمی تر نیاز دارید. قلم و کاغذ و صفحات گسترده ممکن است خوب باشد، اما به شما نرم افزار حسابداری بینش را نمی دهد. نرم افزار حسابداری اطلاعات مالی شما را در یک مکان سازماندهی و ذخیره می کند. این امکان را به شما می دهد تا به طور کامل عملکرد مالی کسب و کار خود را در زمان واقعی مشاهده کنید. ثبت خودکار فاکتورها برای حفظ جریان نقدینگی و رشد کسب و کار خود ، باید مشتریان را به موقع صورتحساب کنید. هرچه بیشتر منتظر بمانید ، جمع آوری آن دشوارتر می شود. بسیاری از بهترین برنامه های نرم افزاری حسابداری به شما امکان می دهد صورتحساب را خودکار کنید. می توانید فاکتورهای مکرر ایجاد کنید، یادآوری های بعدی را ارسال کنید و پرداخت های دیجیتالی را مستقیماً از فاکتورها بپذیرید. همچنین می توانید فاکتورهای پرداخت نشده خود را پیگیری کرده و برای پرداخت های اولیه تخفیف ارائه دهید. پیگیری هزینه ها پول نقد پادشاه مشاغل کوچک است. یکی از اشتباهات رایج حسابداری عدم پیگیری دقیق هزینه های کسب و کار است و آخرین چیزی که می خواهید این است که با کمبود جریان نقدینگی روبرو شوید زیرا هزینه ها از بین می رود. نرم افزار حسابداری می تواند به شما در جلوگیری از این سناریو با ردیابی هزینه کمک کند. با استفاده از این نرم افزار، می توانید رسیدها را اسکن و ضبط کنید ، همچنین مسافت پیموده شده و هزینه هایی را که از طرف مشتریان انجام می شود پیگیری کنید. تطبیق صورت های بانکی یکی از ویژگی های اصلی نرم افزار حسابداری ، امکان ارتباط با حساب های بانکی است. با استفاده از آن ، می توانید مستقیماً از نرم افزار حسابداری خود به صورت های بانکی خود دسترسی پیدا کنید. همچنین می توانید تراکنش های بانکی را به طور خودکار مطابقت دهید. شرکت خدمات حسابداری همچنین توضیح می دهد که ثبت مالیات به اندازه کافی پیچیده است ، اما برای مشاغل کوچک حفظ رعایت آن حتی می تواند دشوارتر باشد. نرم افزار حسابداری کار را آسان تر می کند. بسیاری از بهترین نرم افزارهای حسابداری به طور خودکار مالیات بر فروش را محاسبه کرده و فرم های مالیاتی را برای شما آماده می کنند. بیشتر بخوانید: انواع اظهارنامه های مالیاتی گزارش گیری و تجزیه و تحلیل همانطور که کسب و کار خود را اداره می کنید ، نرم افزار حسابداری شما داده های زیادی را از طریق ادغام با POS ، CRM و سایر برنامه های تجاری شما جمع آوری می کند. این به شما بینش عمیقی از کسب و کار شما می دهد. اکثر نرم افزارهای حسابداری عملکردهای گزارش دهی را ارائه می دهند که به شما امکان می دهد داده ها را به راحتی تجزیه و تحلیل کرده و عملکرد را ردیابی کنید. مدیریت موجودی چه یک فروشگاه خرده فروشی داشته باشید یا فقط بصورت آنلاین فعالیت کنید ، باید موجودی خود را پیگیری کنید. شما نمی خواهید یک محصول فروش داغ تمام شود یا آن را که در قفسه ها رها شده خریداری کنید. نرم افزار حسابداری می تواند در این زمینه کمک کند ، حتی خودکار کردن فرایند سفارش. با استفاده از نرم افزار حسابداری ، می توانید محصولات فروخته شده را ردیابی کرده ، آستانه های مرتب سازی مجدد را تنظیم کرده و گزارشاتی را در مورد مواردی که خوب کار می کنند و کدام نه ، اجرا کنید. همکاری آسان با حسابدار خود هنگامی که از نرم افزار حسابداری استفاده می کنید، منابع مالی شما در یک مکان مرکزی سازماندهی می شود. رسیدها به صورت اسکن، فرم های مالیاتی ثبت و موجودی پیگیری می شود. این امر باعث می شود حسابدار شما کار خود را بسیار راحت تر انجام دهد. بسیاری از برنامه های نرم افزاری حسابداری به حسابدار شما اجازه دسترسی رایگان به برنامه را می دهد. همچنین زمان لازم برای جمع آوری اسناد و اطلاعات مورد نیاز حسابدار شما را آزاد می کند. دسترسی شبانه روزی اکثر نرم افزارهای حسابداری در فضای ابری زندگی می کنند ، به این معنی که از هر جایی که اتصال اینترنت دارید می توانید به آن دسترسی داشته باشید. این بدان معناست که می توانید فروش را بررسی کنید ، پرداخت ها را بپذیرید و گزارشات را در هر زمان و هر کجا که هستید ، اجرا کنید. نرم افزار حسابداری چه ویژگی هایی دارد؟ اکنون که با نرم افزار حسابداری آشنا هستید و چرا باید از آن استفاده کنید ، مهم است که بدانید هنگام انتخاب سیستم به دنبال کدام ابزارها و ویژگی ها باشید. تقریباً همه نرم افزارهای حسابداری آنلاین برای اطمینان از صحت و داشتن حسابهای دریافتنی ، حسابهای پرداختنی ، بانکداری و گزارش دهی از حسابداری دوبار استفاده می کنند. برخی از آنها شامل مدیریت موجودی ، مدیریت پروژه ، ردیابی زمان و ابزارهای حقوق و دستمزد می شوند ، اگرچه این ویژگی ها معمولاً در برنامه های رده بالاتر یا افزونه هایی هستند که هزینه اضافی دارند. در اینجا برخی از عناصر اصلی نرم افزار حسابداری آورده شده است حسابهای دریافتنی: سیستمهای نرم افزاری حسابداری باید بتوانند صورتحساب را کنترل کرده و میزان بدهی مشتریان (حسابهای دریافتنی و پرداختهای آنها را پیگیری کنند. پردازش فاکتور: حداقل نرم افزار حسابداری باید بتواند صورتحساب را اداره کند. وقتی پول به شما بدهکار است ، باید بدانید از چه کسی ، چقدر و چه زمانی انتظار پرداخت دارید. همه سیستم های حسابداری به شما امکان می دهند فاکتورها را چاپ کنید ، اکثر آنها به شما ایمیل می دهند. سیستم شما باید اطلاعات اولیه مشتری ، مانند نام ، آدرس ، شماره حساب و شرایط استاندارد را به خاطر بسپارد. اکثر سیستم های نرم افزاری امروزی نیز قیمت استاندارد شما را برای طیف گسترده ای از محصولات و خدمات به خاطر دارند. صورتحساب خودکار: این امر باعث می شود درآمد هرگز به تأخیر نیفتد زیرا ارسال فاکتور را فراموش کرده اید. علاوه بر این ، با اظهارات خودکار و یادآوری های دیرهنگام ، نرم افزار حسابداری به عنوان بخش جمع آوری شما عمل می کند و به مشتریان یادآوری می کند که صورت حساب خود را پرداخت کنند. فرایند پرداخت بسیاری از سیستم های حسابداری به مشتریان شما امکان می دهد تا با کلیک روی دکمه فاکتور الکترونیکی که برای آنها ارسال می کنید ، صورت حساب خود را به صورت آنلاین پرداخت کنند. مزایای فروشنده بسیار است ، از جمله زمان کمتری که کارکنان برای پردازش چک یا سپرده گذاری در بانک اختصاص می دهند ، امنیت بیشتر پرداخت ها و زمان پردازش سریعتر. با این حال ، هزینه هایی در بر دارد. انتظار داشته باشید برای پرداخت سیستم های حسابداری خود به پرداخت بدهی و کارت اعتباری ، نرخ هایی مشابه شرکت های پردازش کارت اعتباری بپردازید. برخی از سیستم ها اجازه می دهند تا پرداخت ها به طور مستقیم به حساب جاری شما واریز شود ، و هیچ چیز مانند پرداخت هایی نیست که هر ماه به طور خودکار به حساب جاری شما سرازیر می شود ، بدون اینکه منتظر چک در نامه باشید یا به بانک بروید. اگرچه اغلب برای این کار هزینه ای نیز وجود دارد ، اما معمولاً هزینه کمتری نسبت به پذیرش پرداخت کارت دارد. حسابهای پرداختنی هیچ کس پرداخت قبض را دوست ندارد ، اما پیگیری بدهی شما برای هر شغلی ضروری است. نحوه مدیریت سیستم حسابداری شما در خروجی وجوه شما می تواند متفاوت باشد. سفارشات خرید: رسیدگی به خریدها و بدهی های شما یکی از وظایف اصلی نرم افزار حسابداری است ، اما نحوه عملکرد آن می تواند متفاوت باشد ، از تولید سفارشات خرید ساده گرفته تا نقل قول های زیر تا خرید و پرداخت. یادداشت های اعتباری فروشندگان: برای یک کسب و کار آسان است که تمام اعتباراتی را که فروشندگان اغلب به عنوان پاداش یا بازپرداخت ارائه می دهند ، از دست بدهد. با این حال ، یادداشت های اعتباری به اندازه پول نقد ارزشمند هستند ، بنابراین سیستمی که بتواند آنها را ردیابی کند به کاهش هزینه ها کمک می کند. بیشتر بخوانید: معافیت مالیاتی کارگاه های تولیدی پرداخت خودکار: از زمان بندی پرداخت های بانکی و سپرده های مستقیم گرفته تا چاپ چک ، بسیاری از ماژول های سیستم حسابداری فرایندهای پرداخت شما را کاملاً خودکار کرده و از عقب نماندن شما اطمینان حاصل کنند. فرم های مالیاتی : داشتن یک پایگاه داده از رایج ترین اشکال مالیاتی، می تواند در وقت شما بسیار صرفه جویی کند. این امر به ویژه در صورتی صادق است که سیستم حسابداری شما بتواند تمام اطلاعات لازم را در فرم ها برای شما وارد کرده و آنها را به صورت الکترونیکی ثبت کند. پرداخت الکترونیکی مالیات و تشکیل فرم ها می تواند شما را از جریمه دیرکرد پرداخت ها باز دارد. حقوق و دستمزد ماژول های حقوق و دستمزد در برخی از سیستم های حسابداری بسیار پیچیده هستند و خدمات کامل حقوق و دستمزد را ارائه می دهند که از محاسبه ساعت و پردازش دستمزد گرفته تا پرداخت مالیات حقوق کار می کند. در اینجا برخی از بهترین ویژگی های حقوق و دستمزد برای نرم افزار حسابداری آورده شده است. برنامه های دستمزد متغیر: چه حقوق بگیران یا ساعتی حقوق بگیرند ، سیستمی که بتواند دقیقاً بدهی آنها را محاسبه کند ضروری است. مشکلات زمانی ایجاد می شوند که تعداد زیادی کارگر متناوب یا کارمند نیمه وقت داشته باشید. برخی از کارکنان ممکن است ماهانه ، برخی دیگر هفتگی یا دو هفته ای یا در صورت نیاز حقوق بگیرند. نرم افزار شما باید بتواند برنامه های مختلف پرداخت را همراه با انواع مختلف غرامت (کارمزد ، حقوق ، تقسیم سود ، پاداش و غیره) و مزایا (بیمه درمانی ، برنامه های بازنشستگی و حتی مزایایی مانند پارکینگ پولی) مدیریت کند. سپرده مستقیم: این امر برای پشتیبانی نرم افزارهای حسابداری این روزها ضروری است ، زیرا اکثر مردم انتظار دارند که فیش حقوقی آنها مستقیماً به حسابهای بانکی آنها واریز شود. نرم افزار حسابداری شایسته باید به شما این امکان را بدهد که پرداخت های سپرده مستقیم برنامه ریزی شده را تنظیم کنید. محاسبه خودکار مالیات: این امر شامل رسیدگی به کسورات اولیه تا ارائه جداول مالیاتی پیچیده و چاپ فرم های مربوطه می شود. دریابید که آیا سیستم از گزارش استخدام جدید ، پیگیری هزینه پشتیبانی می کند یا خیر. بازپرداخت هزینه ها و کسر هزینه ها: اگر کارکنان شما متحمل هزینه های قابل کسر از مالیات شوند ، مانند هزینه سفر و سرگرمی ، شما سیستمی را می خواهید که بتواند این بازپرداخت ها را برآورده کند و اطمینان حاصل کند که پرداخت ها با مهلت های مالیاتی مطابقت دارد. بانکداری شرکت حسابداری بیان می دارد، نرم افزار حسابداری باید دارای پیوندی به حساب بانکی شما باشد که به شما امکان می دهد پرداخت های مستقیم را انجام داده و داده های بلادرنگ را از بانک به سیستم حسابداری وارد کنید. برخی از نرم افزارها می توانند بسیار فراتر بروند. رسیدگی به چک: اگر پرداخت های زیادی را با چک انجام دهید ، سیستمی که بتواند چک های شما را چاپ و پردازش کند ، زمان زیادی را برای شما ذخیره می کند. مراقب ویژگی های دیگر نیز باشید ، مانند ابطال چک و اطلاع از پرداخت چک تکراری. نوشته شده توسط شرکت خدمات حسابداری آینده سازان فراز کام جست و جوی مرتبط: شرکت حسابداری در تهران موسسه حسابداری نرم افزار حسابداری
ادامه مطلبتاثیرهوش مصنوعی در حسابداری مثل اثر گوشی های هوشمند در ارتباطات می باشد. در واقع هوش مصنوعی می تواند حسابداری مدرن را چندین سطح بالا برده و شکل دیگری از آن را به جهان ارائه کند.
ادامه مطلب