کدام گروه از مودیان مالیاتی مشمول مالیات مقطوع موضوع تبصره ماده ۱۰۰ ق.م.م میباشند ؟
برای پاسخ به این سوال با موسسه حسابداری آینده سازان فرازکام همراه باشید
کارشناسان موسسه حسابداری سعی کرده اند تبصره ماده 100 قانون مالیات مستقیم را خدمت شما توضیح دهند.
طبق نظر موسسه مالیاتی مودیان موضوع این فصل قانون مالیات موظف هستند اظهارنامه مالیاتی مربوط به فعالیتهای شغلی خود را طی یک سال مالیاتی برای هر واحد شغلی یا برای هر محل جداگانه طبق نمونهای که وسیله سازمان امور مالیاتی کشور تهیه خواهد شد تنظیم و تا آخر خرداد ماه سال بعد به اداره امور مالیاتی محل شغل خود تسلیم و مالیات متعلق را به نرخ مذکور در ماده (131) این قانون پرداخت نمایند.
توجه داشته باشید مودیان مالیاتی باید برای هر واحد شغلی خود اظهارنامه مالیاتی را تهیه و تنظیم کنند
بیشتر بخوانید :
بر فرض مثال اگر فردی یک کارگاه تولید پوشاک داشته باشد و یک مغازه هم در بازار تهران برای فروش پوشاک داشته باشد به عنوان مودی مالیاتی موظف می باشد اظهارنامه مالیاتی مربوط به فعالیت های شغلی مختلف خودرا تهیه و تنظیم کند.
تبصره- سازمان امور مالیاتی کشور میتواند برخی از مشاغل یا گروههایی از آنان را که میزان فروش کالا و خدمات سالانه آنها حداکثر ده برابر معافیت موضوع ماده(84) این قانون باشد از انجام بخشی از تکالیف از قبیل نگهداری اسناد و مدارک موضوع این قانون و ارائه اظهارنامه مالیاتی معاف کند و مالیات مودیان مذکور را بهصورت مقطوع تعیین و وصول نماید. در مواردی که مودی کمتر از یک سال مالی به فعالیت اشتغال داشته باشد مالیات متعلق نسبت به مدت اشتغال محاسبه و وصول میشود.
حکم این تبصره مانع از رسیدگی به اظهارنامههای مالیاتی تسلیم شده در موعد مقرر نخواهد بود.
مودیان مالیاتی باید توجه داشته باشند گاهی اوقات امکان دارد مشمول استفاده از مزایای تبصره ماده 100 قانون مالیات مستقیم باشند اما اگر سازمان مالیاتی متوجه بشود که مودی تراکنش های بانکی مشکوک دارد ، سازمان مالیاتی تمامی اسناد و اوراق تجاری مودی را به ریز موارد مورد بررسی قرار میدهد و اگر کتمان درآمد صورت گرفته باشد سازمان مالیاتی جرایم سنگینی برای مودی مالیاتی در نظر میگیرد که قابل بخشودگی نیست .
سازمان امور مالیاتی نیز در جهت حمایت از کسب و کارهای کوچک، هر سال طی بخشنامهای با عنوان بخشنامه ماده ۱۰۰ق.م.م شرایط استفاده از معافیتهای مالیاتی را شرح میدهد.
دستورالعمل 200/99/510
بنا به اختیار حاصل از تبصره ماده (100) اصلاحی مصوب 1394/04/31 قانون مالیاتهای مستقیم و با توجه به بند (هـ) تبصره (8) قانون بودجه سال 1398 و مصوبات ستاد ملی مبارزه با بیماری کرونا و به منظور تکریم مودیان، تسهیل وصول مالیات و ایجاد هماهنگی و وحدت رویه در تعیین مالیات عملکرد سال 1398 برخی از صاحبان مشاغل( به استثنای صاحبان مشاغل گروه اول ماده (2) آیین نامه اجرایی موضوع ماده (95) قانون فوق موضوع بخشنامه شماره 200/94/118 مورخ 1394/12/9)، مقرر میدارد:
الف – مشمولین تبصره ماده (100) قانون مالیاتهای مستقیم اصلاحیه مصوب 31/04/1394: تمامی صاحبان مشاغل گروههای دوم و سوم موضوع ماده (2) آییننامه اجرایی موضوع ماده (95) قانون فوق که مجموع فروش کالا و ارائه خدمات آنها در سال 1398 حداکثر سی برابر معافیت موضوع ماده (84) قانون مالیاتهای مستقیم (مبلغ 9,900,000,000 ریال) بوده مشمول این دستورالعمل میباشند و در صورت تکمیل و ارسال فرم موضوع این دستورالعمل حداکثر تا پایان مرداد ماه سال 1399 (فرم مذکور در سامانه سازمان امور مالیاتی کشور قرار داده خواهد شد) از نگهداری اسناد و مدارک موضوع قانون مالیاتهای مستقیم اصلاحیه مصوب 1394/04/31 و تسلیم اظهارنامه مالیاتی معاف میشوند.
1-1 صاحبان مشاغلی که بر مبنای موضوع فعالیت و یا استقرار محل فعالیت با دارا بودن مجوز فعالیت از مراجع ذیصلاح در عملکرد سال 1398 مشمول برخورداری از معافیت مالیاتی یا نرخ صفر مالیاتی بودهاند، مشروط به حفظ ضوابط معافیت یا نرخ صفر مالیاتی در طی سال 1399، میتوانند از مزایای این دستورالعمل استفاده نموده و عدم ارائه اظهارنامه مالیاتی در موعد مقرر موجب لغو معافیت آنها نخواهد شد. بدیهی است مفاد بندهای (5) و (6) این دستورالعمل برای این گونه مودیان نیز جاری بوده و در صورت خروج مودی از شمول مفاد تبصره ماده (100) قانون مالیاتهای مستقیم، علاوه بر موارد مذکور در بندهای (5) و(6) این دستورالعمل، از هرگونه معافیت مالیاتی یا نرخ صفر مالیاتی محروم خواهند شد
صاحبان مشاغلی که مایل به استفاده از مزایای دستورالعمل ماده ۱۰۰قانون مالیاتها هستند:
باید درخواست خود را از طریق فرم مربوطه که به زودی در سایت https://www.tax.gov.ir قرار خواهد گرفت، به سازمان امور مالیاتی اعلام کنند. بدین ترتیب این دسته از مودیان نیاز به تکمیل و ارسال اظهارنامه عملکرد نخواهند داشت؛ و تکمیل فرم مربوطه جهت استفاده از تبصره ماده ۱۰۰ برای آنها کفایت میکند.
ماده 137 قانون مالیاتهای مستقیم:
ماده 137- هزینههای درمانی پرداختی هر مودی بابت معالجه خود یا همسر و اولاد و پدر و مادر و برادر و خواهر تحت تکفل در یک سال مالیاتی به شرط این که اگر دریافت کننده موسسه درمانی یا پزشک مقیم ایران باشد دریافت وجه را گواهی نماید و چنانچه به تأیید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به علت فقدان امکانات لازم معالجه در خارج از ایران صورت گرفته است پرداخت هزینه مزبور به گواهی مقامات رسمی دولت جمهوری اسلامی ایران در کشور محل معالجه یا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رسیده باشد، همچنین حق بیمه پرداختی هر شخص حقیقی به موسسات بیمه ایرانی بابت انواع بیمههای عمر و زندگی(1) و بیمههای درمانی از درآمد مشمول مالیات مودی کسر میگردد.
در مورد معلولان و بیماران خاص و صعب العلاج علاوه بر هزینههای مذکور هزینه مراقبت و توانبخشی آنان نیز قابل کسر از درآمد مشمول مالیات معلول یا بیمار یا شخصی که تکفل او را عهده دار است میباشد.
بیشتر بخوانید :
همراهان عزیز برای تهیه اظهارنامه عملکرد خودتان از مشاوران مالیاتی با تجربه ما کمک بگیرید
طبق بند الف تبصره ۶، وزارت نیرو از طریق شرکت های آب و فاضلاب استانی سراسر کشور مکلف است علاوه بر دریافت نرخ آب بهای شهری، به ازای هر متر مکعب فروش آب شرب بالاتر از الگوی مصرف تعیین شده توسط هیات وزیران مبلغ ۲۰۰ ریال بیشتر از مشترکان آب شهری، دریافت و به خزانه داری کل کشور واریز کند. وجوه فوق مشمول مالیات بر درآمد و مالیات بر ارزش افزوده نخواهد بود.
ادامه مطلبمنظور از مالیات با نرخ صفر روشی است که مودیان مشمول آن مکلف به تسلیم اظهارنامه، دفاتر قانونی، اسناد و مدارک حسابداری حسب مورد، برای درآمد های مذکور در زمان های مشخص شده به سازمان امور مالیاتی کشور می باشند
ادامه مطلبشرکت ها و اشخاص حقوقی مکلف اند در مهلت مقرر اظهارنامه های مالیاتی یک سال مالیاتی خود را به اداره امور مالیاتی محل ارسال کنند، پس از ارسال اظهارنامه های مالیاتی، اداره امور مالیاتی مکلف است اظهارنامه مودیان مالیات بر درآمد را در مورد
ادامه مطلب