بررسی بخشنامه 200/97/133 در خصوص قانون مالیات بر ارزش افزوده
پس از مطالعه شرکت خدمات مالیاتی در خصوص بخشنامه 200/97/133 به این نتیجه رسیدیم که در مورد بند های مهم این بخشنامه مطالبی را ارائه دهیم.بند هایی که در رسیدگی های مالیات بر ارزش افزوده بسیار کاربرد دارد و هر کدام از این بند ها می توانند کمک بسزایی برای ما داشته باشند.
این بخشنامه مربوط به مواد 13 و 17 و 22 و ۲۶ قانون مالیات بر ارزش افزوده می باشد و شامل ۱۳ بند می باشد که در آن سوالات و ابهامات موجود رفع گردیده است.
یکی از مهم ترین بند های این بخشنامه بند ۳ می باشد که در خصوص اعتبار مالیاتی مودیان می باشد. در این بند نوشته شده است که عدم ارسال فهرست معاملات تمام یا برخی از دوره های مالیاتی مودیان در سامانه معاملات موضوع تبصره ۳ ماده ۱۶۹ و همچنین عدم تسلیم اظهارنامه یا ابراز میزان فروش کالا و خدمات کمتر از مبلغ واقعی توسط فروشنده در اظهارنامه دلیلی برای عدم پذیرش اعتبار مالیاتی واقعی مودیان نبوده و ادارات امور مالیاتی می بایست بر اساس اطلاعات موجود نسبت به رسیدگی دوره های مالیاتی وفق مقررات اقدام نمایند.
به عنوان مثال زمانی که مودی مالیاتی اظهارنامه ارزش افزوده خود را ارسال نمی کند و یا اینکه فروش را کمتر از میزان واقعی اعلام می نماید و یا معاملات فصلی یک دوره و یا یک سال را ارسال نمی کند، این موارد دلیلی برای عدم پذیرش اعتبار مالیاتی نمی باشد.
در ادامه بند ۳ این بخشنامه، در صورت وجود ابهام در خصوص اقلام مورد نظر، مراتب جهت احراز اصالت معامله از مراجع ذیصلاح از جمله اداره امور مالیاتی مربوط، گمرک جمهوری اسلامی ایران استعلام گردد و پس از استعلام نسبت به رد اعتبار و یا عدم رد اعتبار اقدام نمایند.
توصیه موسسه خدمات مالیاتی به مطالعه ۱۲ نکته اساسی مربوط به قانون ارزش افزوده می باشد.
از دیگر بند های مهم این بخشنامه بند ۵ می باشد که در آن ذکر شده است به موجب ماده ۱ قانون مالیات بر ارزش افزوده، عرضه کالاها و خدمات در ایران و همچنین واردات و صادرات آنها مشمول مقررات قانون مذکور بوده و به استناد ماده ۱۴ قانون مزبور مبالغ مندرج در صورتحساب های (صورت وضعیت های) صادره که ماهیت آن بهای کالاها و خدمات می باشد مشمول مالیات و عوارض موضوع قانون مذکور خواهد بود .شرکت خدمات مالیاتی در ادامه ی بند ۶ بیان می کند که مبالغ دریافتی در قالب وجوهی از قبیل خسارت و جریمه تاخیر در پرداخت از خریدار مشمول ماخذ محاسبه مالیات و عوارض ارزش افزوده نمی باشد. و همچنین وجوهی از قبیل دموراژ (تاخیر توقف کالا) و سود تضمین شده بابت فروش اقساطی مشمول مالیات و عوارض ارزش افزوده خواهد بود.
برای کسب اطلاع بیشتر راجع به بند ۵ این بخشنامه با کارشناسان شرکت خدمات مالیاتی و حسابداری در ارتباط باشید
بند ۶ بخشنامه 200/97/133
این بند مخصوص پیمانکاران می باشد که به طور خلاصه گفته می شود که ماخذ محاسبه مالیات و عوارض ارزش افزوده ای که طبق استاندارد شماره ۹ حسابداری ایران و بر مبنای درصد پیشرفت کار تعیین و مطالبه می شود، در صورتی که درآمد مربوط به پیشرفت کار در صورت وضعیت های دوره مالیاتی بعد منظور گردد، در این صورت احتساب آن بخش از مبلغ صورت وضعیت که قبلا مالیات و عوارض آن مطالبه شده جزء ماخذ محاسبه مالیات و عوارض دوره مالیاتی بعد نمی باشد.
آخرین بندی که در مورد آن می گوییم بند ۸ بخشنامه می باشد که بسیار مهم و کاربردی است و بیان کننده این موضوع است که عدم ثبت نام، عدم تسلیم اظهارنامه در موعد مقرر، رد دفاتر و غیر قابل رسیدگی بودن دفاتر در رسیدگی مالیات عملکرد موضوع قانون مالیات های مستقیم و همچنین تشخیص مالیات از طریق علی الراس باعث نمی شود که تشخیص مالیات و عوارض ارزش افزوده از طریق علی الراس باشد و تعیین ماخذ مشمول مالیات و عوارض ارزش افزوده می بایست از مستند به اسناد و مدارک مثبته و رسیدگی دقیق به اعتبارات مالیاتی به ویژه احراز اصالت معالمه خرید کالاهای مشمول ارزش افزوده، صورت پذیرفته و از هر گونه برآورد فروش و درآمد بدون وجود دلایل و شواهد و مستندات کافی و قابل اطمینان خودداری گردد.
برای اطلاع از بند های دیگر این بخشنامه از مشاوره مالیاتی ما بهره مند شوید.
نوشته شده توسط شرکت خدمات مالیاتی آینده سازان فراز کام
جست و جو های مرتبط: قانون ارزش افزوده مالیاتی حسابداری خدمات مالیاتی شرکت حسابداری مالیات و عوارض ارزش افزوده
طبق مطالعات صورت گرفته شرکت خدمات مالیاتی، معادل ۱۰٪ از مالیات بر درآمد حاصل از فروش کالاهایی که در بورس های کالایی پذیرفته شده و به فروش می رسد و ۱۰٪ از مالیات بر درآمد شرکت هایی که سهام آنها برای معامله در بورس های داخلی و خارجی پذیرفته می شود و ۵٪ از مالیات بر درآمد شرکتهایی که سهام آنها برای معامله در بازار خارج از بورس داخلی یا خارجی پذیرفته می شود، از سال پذیرش تا سالی که از فهرست شرکت های پذیرفته شده در این بورس ها یا بازار ها حذف نشده اند با تایید سازمان بخشوده می شود
ادامه مطلبسربار ساخت عبارت است از هر گونه بهای تولیدی که به آسانی و با صرفه اقتصادی قابل رهگیری به کالاهای تولیدی یا خدمات ارائه شده نیست.بر این اساس، شرکت حسابداری بیان میدارد که سربار ساخت شامل کلیه اجزای بهای محصول بجز مواد مستقیم و دستمزد مستقیم می گردد، در نتیجه سربار ساخت در برگیرنده مواد غیر مستقیم و دستمزد غیر مستقیم و سایر اق
ادامه مطلبباید به بدهی ها و تعهدات کسب و کار خود توجه خاصی داشته باشید و به قوانین موجود شروع به حسابداری حقوق و پاداش کنید. چند مرحله را میتوانیم برای محاسبه و حسابداری حقوق و دستمزد معرفی کرد: در ابتدایی ترین قسمت از محاسبه حسابداری حقوق و دستمزد باید به خالصی ابتدایی دست پیدا کنید. در ابتدا باید سعی کنیم به پرسشهای زیر پاسخ بدیم .
ادامه مطلب