در این مقاله کارشناسان موسسه مالیاتی سعی کرده اند تمام نکات اساسی مربوط به اظهارنامه مالیاتی سال جاری را خدمت شما همراهان عزیز موسسه مالیاتی شرح دهند.
در ابتدا به بررسی مهم ترین آیین نامه قانون مالیات مستقیم می پردازیم قانون گذار در این آیین نامه مشخص میکند که مشاغل و اشخاص حقوقی چه وظایف مالیاتی دارند.
آیین نامه اجرایی موضوع ماده 95
آیین نامه: 230761
طبق آیینامه اجرایی موضوع ماده 95 اظهارنامه مالیاتی چیست ؟
اظهارنامه مالیاتی کارنامه مالی میباشد که همه ساله، اشخاص حقیقی و حقوقی مشمول مالیات برای محاسبه مالیات خود، به سازمان مالیاتی تقدیم می کنند ودر حال حاضر ، با خود اظهاری الکترونیکی، فرآیندها تحت سامانه متمرکز انجام می شود . اگر فردی امکان ارائه آن را به صورت الکترونیکی نداشته باشد، از طریق ارسال پستی هم می توانید برای ارسال اظهارنامه مالیاتی سال 1399 اقدام کنید.
اظهارنامه مالیاتی فرم چاپی مخصوصی است که از طرف وزارت اقتصادی و دارایی تهیه میشود و در اختیار مودیان قرار می گیرد. توجه داشته باشید تسلیم اظهارنامه مالیاتی از نظر قانونی برای مودیان مالیاتی یک تکلیف میباشد طبق نظر موسسه مالیاتی تمامی افراد باید با داشتن کد اقتصادی ۱۶ رقمی اطلاعات خود را از طریق پیش ثبت نام در سامانه مالیاتی وارد کرده و اقدام به گرفتن اظهار نامه مالیاتی نمایند.
در این روش اشخاص حقیقی و حقوقی باید میزان مالیات خود را بدون دخالت ممیزین و کارشناسان سازمان امور مالیاتی به صورت واضح و روشن بیان کنند به گونه ای که هیچ گونه شک و شبهه ای در آن وجود نداشته باشد. کارشناسان سازمان امور مالیاتی پس از بررسی اسناد ارسالی توسط شخص حقیقی یا حقوقی و اطمینان از درستی مدارک ارسالی و عدم تخلف از قوانین مالیاتی مالیات اعلام شده را می پذیرند و همان مقدار پرداخت مالیات برای شخص منظور می گردد.
طبق ماده ۱۵۵ قانون مالیاتهای مستقیم سال مالیاتی عبارت است از یک سال شمسی که از اول فروردین ماه هر سال شروع و به آخر اسفند ماه همان سال ختم می شود لکن در مورد اشخاص حقوقی مشمول مالیات که سال مالی آنها به موجب اساسنامه با سال مالیاتی تطبیق نمی کند درآمد سال مالی آنها به جای سال مالیاتی مبنای تشخیص مالیات قرار می گیرد و موعد تسلیم اظهارنامه و ترازنامه و حساب سود و زیان و سررسید پرداخت مالیات آنها چهار ماه شمسی پس از سال مالی می باشد. اولین اظهارنامه ارائه شده، اظهارنامه اصلی است.
بیشتر بخوانید :
توجه داشته باشید شیوه تعیین مالیات در کشور ایران بر اساس خوداظهاری است ، به این معنا که صاحبان مشاغل و اشخاص حقوقی لازم میباشدکه حساب درآمد و سود و زیان خود را سالانه در قالب یک اظهارنامه مالیاتی ثبت و تسلیم کنند. در واقع وظیفه مودیان مالیاتی میباشد که اظهارنامه را تهیه کنند و برای سازمان مالیاتی ارسال کنند چه اشخاص حقیقی و چه اشخاص حقوقی موظف به تسلیم اظهارنامه مالیاتی خود به اداره مالیاتی هستند، هر چند که قوانین متفاوتی بر آن ها حاکم است. طبق قانون مالیات این افراد تا پایان خرداد ماه فرصت دارند.
طبق نظر موسسه مالیاتی تبصره 3 ماده 169 آیین نامه اجرایی مهمی دارد که در ادامه خدمت شما توضیح داده میشود .
آیین نامه اجرایی تبصره 3 ماده 169
شماره 46378
تبصره3- در مورد کارگاهها و واحدهای تولیدی که نوع فعالیت آنان ایجاد دفتر یا فروشگاه در یک یا چند محل دیگر را اقتضاء نماید، مودی می تواند برای کلیه محل های مذکور یک ثبت نام به نشانی که به عنوان محل اصلی فعالیت اعلام می نماید، انجام و یک فقره اظهارنامه برای کلیه درآمدهای حاصل از فعالیتهای خود تسلیم نماید. در این صورت برای مودی مزبور یک پرونده به نشانی که اعلام می نماید، تشکیل می شود.
ماده 137 قانون مالیات های مستقیم
هزینههای درمانی پرداختی هر مودی بابت معالجه خود یا همسر و اولاد و پدر و مادر و برادر و خواهر تحت تکفل در یک سال مالیاتی به شرط این که اگر دریافت کننده موسسه درمانی یا پزشک مقیم ایران باشد دریافت وجه را گواهی نماید و چنانچه به تأیید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به علت فقدان امکانات لازم معالجه در خارج از ایران صورت گرفته است پرداخت هزینه مزبور به گواهی مقامات رسمی دولت جمهوری اسلامی ایران در کشور محل معالجه یا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رسیده باشد، همچنین حق بیمه پرداختی هر شخص حقیقی به موسسات بیمه ایرانی بابت انواع بیمههای عمر و زندگی و بیمههای درمانی از درآمد مشمول مالیات مودی کسر میگردد.
در مورد معلولان و بیماران خاص و صعب العلاج علاوه بر هزینه های مذکور هزینه مراقبت و توانبخشی آنان نیز قابل کسر از درآمد مشمول مالیات معلول یا بیمار یا شخصی که تکفل او را عهده دار است میباشد.
بیشتر بخوانید :
بررسی تبصره ماده 100 قانون مالیات مستقیم
تبصره ماده ۱۰۰ اصلاحی مصوب 11/05/1399 قانون مالیاتهای مستقیم(20099510)
بنا به اختیار حاصل از تبصره ماده (100) اصلاحی مصوب 1394/04/31 قانون مالیات های مستقیم و با توجه به بند (هـ) تبصره (8) قانون بودجه سال 1398 و مصوبات ستاد ملی مبارزه با بیماری کرونا و به منظور تکریم مودیان، تسهیل وصول مالیات و ایجاد هماهنگی و وحدت رویه در تعیین مالیات عملکرد سال 1398 برخی از صاحبان مشاغل( به استثنای صاحبان مشاغل گروه اول ماده (2) آیین نامه اجرایی موضوع ماده (95) قانون فوق موضوع بخشنامه شماره 200/94/118 مورخ 1394/12/9)، مقرر میدارد:
الف – مشمولین تبصره ماده (100) قانون مالیاتهای مستقیم اصلاحیه مصوب 31/04/1394:
تمامی صاحبان مشاغل گروههای دوم و سوم موضوع ماده (2) آیین نامه اجرایی موضوع ماده (95) قانون فوق که مجموع فروش کالا و ارائه خدمات آن ها در سال 1398 حداکثر سی برابر معافیت موضوع ماده (84) قانون مالیاتهای مستقیم (مبلغ 9,900,000,000 ریال) بوده مشمول این دستورالعمل میباشند و در صورت تکمیل و ارسال فرم موضوع این دستورالعمل حداکثر تا پایان مرداد ماه سال 1399( فرم مذکور در سامانه سازمان امور مالیاتی کشور قرار داده خواهد شد) از نگهداری اسناد و مدارک موضوع قانون مالیاتهای مستقیم اصلاحیه مصوب 1394/04/31 و تسلیم اظهارنامه مالیاتی معاف می شوند.
1صاحبان مشاغلی که بر مبنای موضوع فعالیت و یا استقرار محل فعالیت با دارا بودن مجوز فعالیت از مراجع ذیصلاح در عملکرد سال 1397 مشمول برخورداری از معافیت مالیاتی یا نرخ صفر مالیاتی بودهاند، مشروط به حفظ ضوابط معافیت یا نرخ صفر مالیاتی در طی سال 1398، میتوانند از مزایای این دستورالعمل استفاده نموده و عدم ارائه اظهارنامه مالیاتی در موعد مقرر موجب لغو معافیت آنها نخواهد شد. بدیهی است مفاد بندهای (5) و (6) این دستورالعمل برای اینگونه مودیان نیز جاری بوده و در صورت خروج مودی از شمول مفاد تبصره ماده (100) قانون مالیاتهای مستقیم، علاوه بر موارد مذکور در بندهای (5) و(6) این دستورالعمل، از هرگونه معافیت مالیاتی یا نرخ صفر مالیاتی محروم خواهند شد
تذکر: بندهای فوق مربوط به مودیانی میباشد که مجموع فروش کالا و ارائه خدمات آنها در سال 1398 از مبلغ9,900,000,000 ریال بیشتر نباشد. مودیانی که میزان فروش کالا و ارائه خدمات آنها در سال 1398 بیش از مبلغ مذکور میباشد، مکلف به تسلیم اظهارنامه و پرداخت مالیات متعلق با رعایت مقررات مربوط میباشند.
حتما مطالعه کنید :
صاحبان مشاغل صدرالذکر که سال 1398 اولین سال فعالیت آنها بوده است، مشمول برخورداری از مفاد این دستورالعمل نخواهند بود و لذا مکلف به انجام تکالیف قانونی مقرر (از جمله تسلیم اظهارنامه مالیاتی در موعد مقرر) میباشند.
هرگونه تغییر محل فعالیت در سال 1399 نسبت به محل فعالیت در سال 1398با عنایت به مفاد ماده (3) آییننامه اجرایی موضوع تبصره (3) ماده (169) قانون مالیاتهای مستقیم مشمول ثبتنام جدید بوده و مودی در محل فعالیت جدید مشمول این دستورالعمل نخواهد بود (به استثناء مشاغل موضوع آییننامه مذکور که بر اساس مجوز صادره از طرف مراجع ذی صلاح بیش از یک محل فعالیت برای همان مجوز داشته باشند).
بیشتر بخوانید :
آن دسته از صاحبان مشاغلی که مالیات عملکرد سال 1397 آنها حسب مورد با اعمال مقررات موضوع مواد (137)، (165) و(172) قانون مالیاتهای مستقیم محاسبه شده و یا در طی سال 1397 به صورت کامل فعالیت نداشتهاند، ابتدا باید مالیات سال 1397 آنها بدون رعایت موارد مذکور محاسبه و سپس مبنای رشد مورد نظر قرار گیرد.
کلیه خریداران سکه که در سال 1398 نسبت به دریافت سکه از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اقدام نمودهاند، مشمول مفاد این دستورالعمل نمیباشند. مودیان مذکور مکلف به رعایت تکالیف مقرر قانونی مربوط خواهند بود.
نظر به اینکه صاحبان مشاغل و حرف پزشکی، پیراپزشکی، داروسازی و دامپزشکی در اجرای حکم بند(ی) تبصره (6) قانون بودجه سال 1398 و بخشنامههای صادره مرتبط با آن درسال 1398 ملزم به استفاده از پایانه فروشگاهی (کارتخوان بانکی) شده اند، لذا آن دسته از صاحبان مشاغل و حرف مذکور که به تکالیف قانونی خود در موعد مقرر عمل ننمودهاند(ثبت کارتخوان متصل به شبکه پرداخت بانکی کشور لغایت بهمن ماه 1398)، برای عملکرد سال 1398 مشمول این دستورالعمل نبوده و مکلف به انجام تکالیف قانونی خود از جمله تسلیم اظهارنامه مالیاتی در موعد مقررقانونی خواهند بود.
بیشتر بخوانید :
صفر تا صد نکات مقررات عمومی قانون مالیات مستقیم
موجب بند 3 مصوبه بخش اقتصادی هفدهمین جلسه ستاد ملی مدیریت کرونا مورخ 1399/02/07 مقرر گردید: :“موعدهای مقرر در قانون مالیات های مستقیم و مالیات بر ارزش افزوده نسبت به تسلیم اظهارنامه های مالیاتی و رسیدگی های مالیاتی که مهلت انقضای آن از 99/2/1 لغایت 99/4/31 بوده است، به مدت دو ماه و حداکثر تا پایان شهریور ماه سال 1400 تمدید می شود و کلیه احکام قانون مرتبط، بر این تمدید مترتب می باشد.”
در اجرای مصوبات فوق موارد ذیل جهت اجرا ابلاغ می شود
موعدهای تعیین شده در قانون مالیات های مستقیم در رابطه با تسلیم اظهارنامه های مالیاتی و پرداخت مالیات مربوط به موضوع مواد 26، 80، 100، 110، 116 و 126 که مهلت انقضای آن در فواصل زمانی 1399/02/01 لغایت 1399/04/31 می باشد، به مدت دو ماه اضافه می شود. ضمنا در رابطه با ماده 88 قانون یادشده تمدید مهلت مذکور صرفا در خصوص موعد تسلیم اظهارنامه می باشد.
پرونده هایی که در اجرای این مصوبه دو ماه به مهلت تسلیم اظهارنامه مالیاتی آنان اضافه شده است، مدت مذکور به مهلت رسیدگی آنان نیز اضافه می شود.
توجه داشته باشید مهلت تسلیم گزارش حسابرسی موضوع ماده 27 قانون مالیات بر ارزش افزوده دوره بهار سال 1400 حداکثر تا پایان روز سه شنبه 1400/7/15 تعیین و مهلت ارائه صورت های مالی حسابرسی شده موضوع ماده 272 قانون مالیاتهای مستقیم نیز با توجه به تمدید مهلت تسلیم اظهارنامه مربوطه، همراه با اظهارنامه مالیاتی و یا حداکثر ظرف سه ماه پس از مهلت انقضای اظهارنامه می باشد.
بیشتر بخوانید :
مهلت تسلیم اظهارنامه مالیاتی مشاغل
طبق ماده ۱۵۵ قانون مالیاتهای مستقیم سال مالیاتی عبارت است از یک سال شمسی که از اول فروردین ماه هر سال شروع و به آخر اسفند ماه همان سال ختم می شود لکن در مورد اشخاص حقوقی مشمول مالیات که سال مالی آنها به موجب اساسنامه با سال مالیاتی تطبیق نمی کند درآمد سال مالی آنها به جای سال مالیاتی مبنای تشخیص مالیات قرار می گیرد و موعد تسلیم اظهارنامه و ترازنامه و حساب سود و زیان و سررسید پرداخت مالیات آنها چهار ماه شمسی پس از سال مالی می باشد.
برخی افراد به اشتباه فکر میکنند که سال مالی و سال مالیاتی یکسان هستند. درحالی که سال مالی آغاز و پایان یک سال شمسی است که در اساسنامه مشخص میشود. مثلا ممکن است شرکتی سال مالی خود را خردادماه قرار بدهد. در حالی که سال مالیاتی توسط اداره مالیات اعلام میشود.
اظهارنامه جایگزین
همانطور که گفتیم اولین اظهارنامه، اظهارنامه اصلی بود. اظهارنامه جایگزین آخرین اظهارنامه ایست که می توان در موعد مقرر قانونی ارسال کرد.
اظهارنامه اصلاحی
استفاده از فرصت اظهارنامه اصلاحی، به نوعی جبران برخی اشکالات در سند اصلی برای شفافیت کامل است.هر اقدامی برای تکمیل این گونه اطلاعات و محاسبات، باید بر مبنای مقررات خاصی باشند که معمولا در چارچوب قانون مالیاتهای مستقیم عنوان میشود. اظهارنامه اصلاحی نیز بر اساس ماده 226 همین قانون تنظیم و تا پایان مرداد ماه، یعنی یک ماه اضافه بر زمان معمول، توسط مودیان تحویل میگردد.
تنظیم اظهارنامه اصلاحی نیاز به تجربه دارد.همانند تنظیم سند اظهارنامه اصلی، روش تنظیم اظهارنامه اصلاحی نیز هنر خاص خود را نیاز دارد.ثبت تغییرات عمده به اسم اظهارنامه اصلاحی هم منجر به کاهش میزان اعتماد خواهد شد و تصور عدم شفافیت را به دنبال دارد. پس بهتر است افراد حرفهای سند اصلاحی را تنظیم و چند مورد شبیه فاکتورهای جا افتاده یا اشتباه جزئی در محاسبه را درج کنند.نباید این موضوع مهم را فراموش کرد که اظهارنامه اصلاحی اصلا به معنای خدشهدار کردن و اصلاح عمده اظهارنامه اولیه نیست.
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص اظهارنامه مالیاتی و مشاوره مالیاتی با موسسه مالیاتی تماس بگیرید .
به عبارت دیگر، اظهارنامه اصلاحی صرفا مربوط به تغییرات مختصر بدون وارد کردن خدشه به کلیت سند است که از جمله آنها میتوان به اصلاح محاسبات سود یا تعدیلات اشاره کرد. تغییر طبقه بندی حساب ها و اشتباه در محاسبات جزء مواردی است که شما امکان ارسال اظهارنامه اصلاحی را دارید. این اظهارنامه بهتر است که ارسال نشود چراکه تبعات بسیار زیادی دارد و حساسیت حسابرسان را در مورد شما زیاد می کند.
بخشنامه 2009326 به تاریخ 03/03/93
نحوه اقدام ادارات امور مالیاتی در موارد اشتباه سهوی مودیان در ثبت مبالغ برخی از اقلام اظهارنامه مالیاتی
به قرار اطلاع واصله، برخی از مودیان اعلام داشته اند که در زمان تکمیل و ارسال اظهارنامه مالیاتی الکترونیکی عملکرد سال 1391، سهوا برخی از اقلام اظهارنامه، ترازنامه و حساب سود و زیان یا حساب درآمد و هزینه را اشتباها بیش از مبلغ واقعی ابراز نموده اند که این امر موجب گردیده فروش، درآمد مشمول مالیات و مالیات ابرازی این گونه مودیان با اختلاف فاحشی نسبت به واقعیت امر و یا سنوات قبل در سیستم درج گردد لذا بدینوسیله مقرر می دارد:
مأموران مالیاتی رسیدگی کننده به اظهارنامه اینگونه مودیان با بررسی کامل دفاتر و اسناد و مدارک ابرازی یا بدست آمده حسب مورد و ملحوظ نظر قرار دادن درآمد مشمول مالیات و مالیات ابرازی یا تعیین شده سنوات قبل و همچنین میزان فعالیت مودی در سال مورد رسیدگی و در اجرای مقررات تبصره 2 ماده 97 قانون مالیاتهای مستقیم و فارغ از مقررات تبصره 2 ماده 210 قانون مذکور، درآمد مشمول مالیات واقعی اینگونه از مودیان را بر اساس موارد مذکور به قرار ذیل تعیین نمایند.
1- کمیته ای مرکب از یک نفر از معاونین مالیاتی اداره کل(دبیر کمیته)، نماینده دادستانی انتظامی مالیاتی،مسئول حراست اداره کل و رئیس امور مالیاتی رسیدگی کننده به پرونده تشکیل گردد.
2- مأموران مالیاتی رسیدگی کننده به پرونده مودیان مذکور پس از بررسی و تطبیق موارد در صورت احراز اشتباه مودیان و حسب درخواست مودی مبنی بر اصلاح اشتباه می بایست مراتب را طی فرم پیوست به رئیس اداره امور مالیاتی ذیربط گزارش نمایند.
3- رئیس اداره امور مالیاتی ذیربط با انجام بررسی های لازم و در صورت احراز اشتباه در تکمیل اظهارنامه مالیاتی توسط مودی،مراتب را جهت طرح در کمیته ارسال نماید.
4- کمیته مذکور پس از بررسی اسناد و مدارک مربوط و در صورت احراز اشتباه،مراتب را به اداره امور مالیاتی اعلام می نماید.
5- مأموران مالیاتی رسیدگی کننده به پرونده های مالیاتی، با عنایت به صورتجلسه کمیته مذکور حسب مقررات تبصره 2 ماده97 قانون مالیاتهای مستقیم نسبت به تعیین درآمد مشمول مالیات واقعی مودی با رعایت مقررات مربوط اقدام نمایند.
ماده 177 قانون مالیات های مستقیم
تبصره 1 ـ هرگاه آخرین روز مهلت یا موعد مقرر برای تسلیم اظهارنامه یا سایر اوراقی که مودی مالیاتی به موجب مقررات مکلف به تسلیم آن میباشد، مصادف با تعطیل یا تعطیلات رسمی یا عمومی گردد اولین روز بعد از تعطیل یا تعطیلات مزبور برحسب مورد جزء مهلت یا موعد مقرر جهت تسلیم اظهارنامه یا اوراق مذکور محسوب خواهد شد.
ماده 210 قانون مالیات های مستقیم
تبصره 2 ـ آن قسمت از مالیات مورد قبول مودی مذکور دراظهارنامه یا ترازنامه تسلیمی به عنوان مالیات قطعی تلقی میشود و از طریق عملیات اجرایی قابل وصول است.
در ادامه شما عزیزان را با جرایم مالیاتی مربوط به اظهارنامه مالیاتی آشنا میکنیم :
جرایم مالیاتی
ماده 190 قانون مالیات های مستقیم
ماده 190ـ علی الحساب پرداختی بابت مالیات عملکرد هرسال مالی قبل از سر رسید مقرر در این قانون برای پرداخت مالیات عملکرد موجب تعلق جایزهای معادل یک درصد (1%) مبلغ پرداختی به ازای هر ماه تا سر رسید مقرر خواهد بود که از مالیات متعلق همان عملکرد کسر خواهد شد. پرداخت مالیات پس از آن موعد موجب تعلق جریمهای معادل 5/2% مالیات به ازای هر ماه خواهد بود.
ماده192 قانون مالیات های مستقیم
در کلیه مواردی که مودی یا نماینده او که به موجب مقررات این قانون از بابت پرداخت مالیات مکلف به تسلیم اظهارنامه مالیاتی است چنانچه نسبت به تسلیم آن در موعد مقرر اقدام نکند، مشمول جریمه غیرقابل بخشودگی معادل سیدرصد(30%) مالیات متعلق برای اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل موضوع این قانون و ده درصد(10%) مالیات متعلق برای سایر مودیان میباشد. حکم این ماده درمورد درآمدهای کتمانشده در اظهارنامههای تسلیمی و یا هزینههای غیرواقعی نیز جاری است.
ماده 193 قانون مالیات های مستقیم
نسبت به مودیانی که به موجب این قانون و مقررات مربوط به آن مکلف به نگهداری دفاتر قانونی هستند درصورت عدم تسلیم ترازنامه و حساب سود و زیان یا عدم ارائه دفاتر مشمول جریمه ای معادل بیست درصد (20%) مالیات برای هریک از موارد مذکور خواهند بود.
ماده274 قانون مالیات های مستقیم
طبق ماده مذکور موارد زیر جرم مالیاتی محسوب میشود و مرتکب یا مرتکبان حسب مورد، به مجازاتهای درجه شش محکوم میگردند:
6 ـ خودداری از انجام تکالیف قانونی درخصوص تنظیم و تسلیم اظهارنامه مالیاتی حاوی اطلاعات درآمدی و هزینهای در سه سال متوالی
ماده 201 قانون مالیات های مستقیم
ماده 201- هرگاه مودی به قصد فرار از مالیات از روی علم و عمد به ترازنامه و حساب سود و زیان یا به دفاتر و اسناد و مدارکی که برای تشخیص مالیات ملاک عمل میباشد و برخلاف حقیقت تهیه و تنظیم شده است استناد نماید یا برای سه سال متوالی از تسلیم اظهارنامه مالیاتی و ترازنامه وحساب سود و زیان خودداری کند علاوه بر جریمهها و مجازاتهای مقرر در این قانون از کلیه معافیتها و بخشودگیهای قانونی در مدت مذکورمحروم خواهدشد.
ایا محدودیت ارسال اظهارنامه در سال جاری برداشته شده است؟
بله محدودیت ارسال اظهارنامه در سال جاری برداشته شده است .
به دو دلیل:
بحث ویروس کرونا
برداشتن انحصار از کافی نت ها برای ارسال اظهارنامه مالیاتی
مودیان مالیاتی عزیز نکات زیر در مورد ارسال اظهارنامه رعایت کنید :
در حتما از سیستم کد رهگیری دریافت کنند.
حتما نسخه پرینت آن را از سیستم دریافت کنند.
به جای ارسال اینترنتی، می توانند اظهارنامه را پست کنند.
حتما تمام حساب بانکی ها (با اولویت بندی) را در اظهارنامه بیاورند.
اظهارنامه عدم فعالیت را در صورتی که هیچ فروشی نداشتید، ارسال نمایید.
در صورت ارسال الکترونیکی اظهارنامه، نیاز به ارسال چاپی نیست.
سعی کنید اظهارنامه مالیاتی را برای روزهای آخر نگذارید. ساعات غیراداری خیلی بهتر است که سرعت سیستم بیشتر میباشد .
مهم ترین جدول اظهارنامه از نظر تبعات مالیاتی سود و زیان و ترازنامه است.
به هیچ عنوان کتمان درآمد نداشته باشید.
موسسه خدمات مالیاتی در ادامه ماده 201 قانون مالیات مستقیم و نکات اساسی آن را خدمت شما عزیزان شرح میدهد. تبصره 7 ماده 201 قانون مالیات مستقیم در خصوص ارسال اظهارنامه بسیار مهم میباشد.
ماده 201 قانون مالیات های مستقیم و نکات آن
تبصره7- به ازای هر ده درصد (10%) افزایش درآمد ابرازی مشمول مالیات اشخاص موضوع این ماده نسبت به درآمد ابرازی مشمول مالیات سال گذشته آنها، یک واحددرصد و حداکثر تا پنج واحددرصد از نرخهای مذکور کاسته میشود. شرط برخورداری از این تخفیف تسویه بدهی مالیاتی سال قبل و ارائه اظهارنامه مالیاتی مربوط به سال جاری در مهلت اعلام شده از سوی سازمان امور مالیاتی است.
اگر بدهی قطعی 98 دارید، تنها تا 31 شهریور ماه 1400 امکان پرداخت آن را دارید.
باید مالیات ابرازی خود را تا زمان مورد نظر پرداخت کرده باشید یعنی آخرین روز تسلیم اظهارنامه مالیاتی به این نکته حتما توجه کنید
گروه رسیدگی مالیاتی جرایم 99 را مجدد بررسی کرده تا از صحت محاسبات و پرداخت مطمئن شود.
توجه داشته باشید در اظهارنامه مالیاتی جدولی به نام مجوزها میباشد که فیلد اجباری نمی باشد . اما شما حتما تمامی مجوزها را ثبت کنید.
حتما از تبصره 7 ماده 105 قانون مالیات مستقیم استفاده کنید که باید شرایطی را داشته باشید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص اظهارنامه مالیاتی و مشاوره مالیاتی رایگان با موسسه مالیاتی تماس بگیرید .
نوشته شده توسط شرکت حسابداری آینده سازان فراز کام
برچسپ : اظهارنامه عملکرد اظهارنامه مالیاتی مالیاتی شرکت مالیاتی ارسال اظهارنامه مالیاتی با کمترین هزینه
این استاندارد در مورد کلیه واحد های تجاری سرمایه گذار، صرفنظر از ماهیت، درصد سرمایه گذاری و حجم فعالیت سرمایه گذاری آنها، از جمله شرکت های تخصصی سرمایه گذاری کاربرد دارد. ضمن آنکه این استاندارد نحوه حسابداری سرمایه گذاری
ادامه مطلباین گروه پس از ۱۲ سال تحقیق و بررسی در سال ۱۳۴۵ قانون و مقررات تشکیل بورس اوراق بهادار تهران را تهیه و لایحه مربوط را به مجلس شورای ملی ارسال داشتند. این لایحه در اردیبهشت ۱۳۴۵ تصویب شد و بورس تهران عملاً در سال ۱۳۴۶ با ورود سهام بانک صنعت و معدن و شرکت نفت پارس فعالیت خود را آغاز نمود.
ادامه مطلباگر به صورت ساده و انتزاعی به بحث حقوق و دستمزد و حسابداری حقوق و دستمزد توجه کنیم ، با یک مبادله ساده و انتزاعی روبرو هستیم. آقای ایزدی به عنوان یک شاغل، خدماتی را به یک کسب وکار ارائه میدهد. این خدمت میتواند صورتهای متفاوتی داشته باشد. شاید خدمات ممکن است به صورت یک بار و شاید ماهانه باشد. صاحب کسب وکار در ازای این خدمات، به آقای ایزدی پول یا اعتباری عرضه میدهد که تبدیل به حقوق و دستمزد میشود. فرآیند کار و دریافت حقوق و دستمزد این مبادله است
ادامه مطلب