از نکات طلایی مربوط به مالیات شرکت های تجاری و اشخاص حقوقی در هنگام تهیه اظهارنامه عملکرد می باشد که با توجه به یک نکته مربوط به درامد شخص حقوقی و تبصره ماده ۱۰۵ قانون مالیات های مستقیم میتوانیم برای شرکت مبلغی به عنوان معافیت در پرداخت مالیات لحاظ کنیم.
طبق مطالعات کارشناسان شرکت خدمات مالیاتی و با توجه به تبصره ۷ ماده ۱۰۵ قانون مالیات های مستقیم، به ازای هر ده درصد (۱۰٪) افزایش درآمد ابرازی مشمول مالیات اشخاص موضوع این ماده نسبت به درآمد ابرازی مشمول مالیات سال گذشته آنها، یک واحد درصد و حداکثر تا پنج واحد درصد از نرخ های مذکور کاسته می شود. شرط برخورداری از این تخفیف تسویه بدهی مالیاتی سال قبل و ارائه اظهارنامه مالیاتی مربوط به سال جاری در مهلت اعلام شده از سوی سازمان امور مالیاتی است.
برای اطلاع از نحوه استفاده از تبصره ماده ۱۰۵ قانون مالیات های مستقیم در اظهارنامه مالیاتی مربوط به عملکرد با کارشناسان موسسه خدمات مالی در ارتباط باشید
از دیگر نکات مربوط به مالیات که شرکت را مشمول مالیات به نرخ صفر میکند و شرکت را از معافیت مالیاتی برخوردار می کند، ماده ۱۳۲ قانون مالیات های مستقیم می باشد.
در این ماده آورده شده است که درآمد ابرازی ناشی از فعالیت های تولیدی و معدنی اشخاص حقوقی غیر دولتی در واحد های تولیدی یا معدنی که از تاریخ اجرای این ماده از طرف وزارتخانه های ذی ربط برای آنها پروانه بهره برداری صادر یا قرارداد استخراج و فروش منعقد می شود و همچنین درآمد های خدماتی مربوط به بیمارستان ها، هتل ها و مراکز اقامتی گردشگری اشخاص یاد شده که از تاریخ مذکور از طرف مراجع قانونی ذی ربط برای آنها پروانه بهره برداری یا مجوز صادر می شود، از تاریخ شروع بهره برداری یا استخراج یا فعالیت به مدت پنج سال و در مناطق کمتر توسعه یافته به مدت ده سال با نرخ صفر مشمول مالیات می باشد.
موسسه خدمات مالیاتی بیان می دارد از دیگر موارد مالیاتی مربوط به ماده ۱۳۲ قانون مالیات با نرخ صفر برای واحد های تولیدی و خدماتی و سایر مراکز موضوع این ماده که دارای بیش از پنجاه نفر نیروی کار شاغل باشند چنانچه در دوره معافیت، هر سال نسبت به سال قبل نیروی کار شاغل خود را حداقل پنجاه درصد (۵۰٪) افزایش دهند، به ازای هر سال افزایش کارکنان یک سال اضافه می شود. تعداد نیروی کار شاغل و همچنین افزایش اشتغال نیروی کار در هر واحد با تایید وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و ارائه اسناد و مدارک مربوط به فهرست بیمه تامین اجتماعی کارکنان محقق محقق می شود. در صورت کاهش نیروی کار از حداقل افزایش مذکور در سال بعد که از مشوق مالیاتی این بند استفاده کرده باشند، مالیات متعلق در سال کاهش، مطالبه و وصول می شود. افرادی که بازنشسته، بازخرید و مستعفی می شوند کاهش محسوب نمی گردد.
بیشتر بخوانید:
صفر تا صد نکات طلایی اظهارنامه مالیاتی
همچنین شرکت خدمات مالیاتی بیان می دارد، طبق بند پ ماده ۱۳۲ قانون مالیات های مستقیم، در صورتی که واحد های اقتصادی موضوع این ماده واقع در شهرک های صنعتی یا مناطق ویژه اقتصادی باشد، به مدت دو سال افزایش و درصورت استقرار شهرک های صنعتی یا مناطق ویژه اقتصادی در مناطق کمتر توسعه یافته، به مدت سه سال افزایش از محاسبه مالیات به نرخ صفر برخوردار می شوند
از موارد دیگر مربوط به مالیات شرکت ها ماده ۱۹۱ قانون مالیات های مستقیم است که گفته شده است تمام یا قسمتی از جرائم مقرر در این قانون بنا به درخواست مودی با توجه به دلایل ابرازی مبنی بر خارج از اختیار بودن عدم انجام تکالیف مقرر و با در نظر گرفتن سوابق مالیاتی و خوش حسابی مودی به تشخیص و موافقت سازمان امور مالیاتی کشور قابل بخشوده شدن می باشد. علاوه بر این و بر اساس گفته ی کارشناسان شرکت خدمات مالیاتی و ماده ی ۱۶۷ قانون مالیات های مستقیم، وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان امور مالیاتی کشور می تواند نسبت به مودیاتی که قادر به پرداخت بدهی مالیاتی خود اعم از اصل و جریمه به طور یکجا نیستند از تاریخ ابلاغ مالیات قطعی بدهی مربوط را حداکثر به مدت سه سال تقسیط نماید.
برای اطلاع از سایر نکات مربوط به قانون مالیات های مستقیم از مشاوره مالیاتی موسسه مالیاتی استفاده نمایید.
نوشته شده توسط موسسه خدمات مالیاتی آینده سازان فراز کام
برچسب ها: اظهارنامه مالیاتی اظهارنامه اشخاص حقوقی مالیات بر درآمد مشاوره مالیاتی
واحد تجاری باید مبالغ سود پایه هر سهم را بر اساس سود یا زیان قابل انتساب به سهامداران عادی محاسبه نماید. سود پایه هر سهم باید با تقسیم سود یا زیان قابل انتساب به سهامداران عادی بر میانگین موزون تعداد سهام عادی طی دوره محاسبه شود.
ادامه مطلببا توجه به دایره وسیع مالیاتدهندگان و مؤدیان حاضر در چرخه پولی و مالی کشور، نیاز است تا فرآیند خوداظهاری مالی، به طرق مقتضی و در قالب انواع مختلفی از خدمات اظهارنامه مالیاتی انجام شود
ادامه مطلباگر وجه نقدی که یک شرکت نگه میدارد ، بیش از حداقل مقدار لازم باشد ، آن شرکت متحمل هزینه فرصت خواهد شد. در نگهداری وجه نقد اضافی ( که به شکل پول در گردش یا سپرده بانکی است ) هزینه فرصت برابر است با درآمد بهره ای که می توان با استفاده از وجه نقد در سایر موارد کسب کرد ، مثلا سرمایه گذاری در اوراق بهادار قابل فروش
ادامه مطلب